N-VA Raadslid Sven Pletincx vroeg aandacht voor onderhoud standbeeld Servais Vandaag ging een kuisploeg aan het werk

C21

N-VA Raadslid Sven Pletincx vroeg aandacht voor onderhoud standbeeld Servais Vandaag ging een kuisploeg aan het werk

63474615-c305-47bc-b5ab-efb0511e81b3
 

Tijdens de gemeenteraadszitting van 25 juni 2024 vraagt N-VA raadslid Sven Pletincx opnieuw aandacht voor het onderhoud van het standbeeld van Adrien François Servais, gelegen op de Grote Markt. Dit standbeeld, gecreëerd door de kunstenaar Cyprien Godebski, verkeert wederom in een onverzorgde staat en vraagt dringend om reiniging. Als bij wonder werd het standbeeld vanochtend gepoetst. 

 
Raadslid Pletincx stelt: "Het is jammer dat het werk van Cyprien Godebski niet langer straalt zoals het zou moeten. In 2018 vroeg ik al om reiniging en uiteindelijk werd in 2019 het standbeeld gereinigd en gerestaureerd. Nu, vijf jaar later, zien we dat het Carrara marmer opnieuw zwart begint uit te slaan en een opknapbeurt nodig heeft."
 
Pletincx benadrukt het belang van proactief onderhoud om de stad aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers. "Structureel onderhoud en een proper straatbeeld maken van Halle een aangename stad om in te leven."
 
Met deze mondelinge vraag hoopt raadslid Pletincx niet alleen een snelle oplossing te vinden voor de huidige staat van het Servais-standbeeld, maar ook een duurzame aanpak te stimuleren voor het degelijk onderhoud van infrastructuur en patrimonium in Halle.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 sep 2024

archief