Niet dikke Bertha maar ANPR-camera op de Arkenvest ware cashcow van Halle

C21

Niet dikke Bertha maar ANPR-camera op de Arkenvest ware cashcow van Halle

Unknown-24
 
Gemeenteraadslid Sven Pletincx heeft tijdens de gemeenteraad van Juni de aanzienlijke inkomsten uit boetes, voornamelijk gegenereerd door de ANPR-camera's in de stad, onder de aandacht gebracht. De cijfers tonen een sterke stijging van de ontvangsten uit verschillende soorten GAS-boetes.  
 
De totale inkomsten uit GAS-boetes bedragen 1.162.000 euro voor 2023. De inkomsten uit ANPR-boetes alleen al bedragen 794.000 euro. Terwijl dit voor dikke Bertha 307.000 € bedraagt. Sven Pletincx wijst specifiek op de ANPR-camera op de Arkenvest, die een gemiddelde van 800 boetes per maand genereert. Dit komt neer op 440.000 euro aan boetes in 2023, zonder enige daling in het aantal overtredingen in de afgelopen 2,5 jaar.
 
"De cijfers van de jaarrekening 2023 bevestigen dat deze ANPR-camera op de Arkenvest de ware cashcow van Halle is," aldus Pletincx. "Echter, het doel van een ANPR-camera moet zijn om bij te dragen aan de verkeersveiligheid en leefbaarheid van onze stad, niet enkel om inkomsten te genereren. Het is verontrustend dat er geen daling in het aantal overtredingen is te zien. Dit roept vragen op over de effectiviteit van de signalering en de aanduiding van het verbod om links af te slaan."
 
Pletincx roept op om de zichtbaarheid en leesbaarheid van de bocht aan de Arkenvest te verbeteren, maar benadrukt dat het doel moet blijven om het aantal overtredingen tot een minimum te beperken en zo op een correcte manier aan handhaving te doen. "Het mag niet de bedoeling zijn dat de stad zich rijk rekent op de inkomsten uit deze boetes. Dit mag geen bijkomende belasting worden voor de Hallenaar."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jun 2024

archief