HALLE zoekt aannemer voor aanbouw Historisch Stadhuis

C21

HALLE zoekt aannemer voor aanbouw Historisch Stadhuis

Scherm__afbeelding_2024-06-29_om_09
 

Stad Halle kan op zoek naar een aannemer om de aanbouw van het Historisch Stadhuis te realiseren en het Possozplein in te richten. De plannen zijn klaar. De werken starten eind dit jaar. 

De nieuwe aanbouw aan het Historisch Stadhuis krijgt een druppelvorm en een geruite gevelbekleding van geëmailleerd staal. Deze sluit perfect aan bij het historische gebouw. De aanbouw bevat een lift, trappen en toiletten, waardoor het gebouw toegankelijk wordt voor iedereen.
 
Possozplein wordt groene, openbare tuin
Een deel van het Possozplein tovert de stad om tot een groene, openbare tuin. Met zitbanken, terrassen en voldoende ruimte voor markten en kermissen wordt het plein een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor inwoners en bezoekers.
 
Werken starten eind dit jaar
De werken voor de aanbouw aan het Historisch Stadhuis en de vernieuwing van het Possozplein starten eind 2024 en duren tot 2027. De stad gaat op zoek naar een aannemer om de werken uit te voeren. De kostprijs wordt geschat op 3.901.043,29 euro, inclusief btw.
 
Voorbereidende werken tijdens de zomer
Deze zomer vinden al heel wat voorbereidende werken plaats. De middenspanningscabine wordt weggehaald onder het Historisch Stadhuis en opnieuw opgebouwd op de speelplaats van het Heilig Hart&College. De komende maanden onderzoeken archeologen ook nog de ondergrond op zoek naar historische sporen. Daarnaast staan er ook nog rioleringswerken gepland.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jun 2024

archief