Bewoneresdrink in HALLE kon rekenen op zonnige opkomst

C21

Bewoneresdrink in HALLE kon rekenen op zonnige opkomst

Bewonersdrink_24_
 

Toespraak Burgemeester Marc Snoeck
 In 2022 organiseerde Halle voor de eerste maal een inwonersdrink op Stroppen. Vorig jaar verhuisden we van de Stroppenweide naar het Albertpark.  We vonden dit een veel betere locatie omdat het perfect aansluit bij onze braderie.  De ganse namiddag wordt er  opnieuw voor animatie gezorgd, alsook zijn er optredens op de terrassen van onze cafés.  Ik zou zeggen : “allen daarheen”.

Beste mensen, de inwonersdrink is eigenlijk een idee van jullie zelf.  Ere wie ere toekomt.  In 2019 hielden we een bevraging bij onze bevolking onder de noemer “Idee zoekt Stad”.  Er werden tientallen en tientallen voorstellen ingediend.  Na een grote selectie kwamen er uiteindelijk vier voorstellen uit de bus :
1.  Een gratis drink voor al onze inwoners
2.  Filmavonden in openlucht
3.  Een rap op stap-kantoor waar alleenstaanden en mensen met een klein inkomen terecht kunnen om een daguitstap of een reisje te plannen
4.  Een waterspeeltuin waar onze kinderen zich kunnen uitleven.
We hebben ze alle vier gerealiseerd.  In naam van het stadsbestuur ben ik dan ook bijzonder blij dat jullie vandaag zo massaal naar ons volledig gerenoveerd Albertpark bent gekomen om samen het glas te heffen op onze mooie stad, op jullie zelf, op de ontmoeting en op de vriendschap.  Een samenleving kan maar echt werken als we elkaar kunnen ontmoeten, vriendschappen sluiten en waar iedereen zich welkom voelt.
En dit brengt mij naadloos bij onze actie “Ne Schone Zomer in Halle”.  U zult het reeds gemerkt hebben.  Onze winkelstraten werden kleurrijk bevlagd en de vuilbakken kregen een nieuw zomers jasje aan.  Onze winkels zijn sinds vorige donderdag gestart met de solden en die loopt nog de ganse maand juli.
Beste mensen, jullie gaan zich deze zomer zeker en vast niet vervelen.  Er staat immers een ruime waaier van activiteiten klaar waaraan jullie kunnen deelnemen.  Ik som ze in het kort even op :
- Er staan vier filmavonden in openlucht gepland.  Twee gaan door in het park van Buizingen, één openluchtfilm in het park van Lembeek en één in het Warandepark te Essenbeek.
- Op 2, 3 en 4 augustus kun je terecht op de kermis in Hondzocht.  Een jaarlijkse traditie met veel muziek, springkastelen voor de kinderen en ambiance zowiezo verzekerd.
- Twee afterworkparty’s staan gepland.  Op 12 juli en 30 augustus kan je er terecht voor lekkere drinks en hapjes, maar vooral  voor fijne muziek
- In het parkje aan de vernieuwde Sint-Rochuskerk kan je op vier zondagenochtenden terecht voor een reeks  kleine, maar fijne concertjes onder de noemer Lazy Sundays.  Degenen die de volledig gerenoveerde Sint-Rochuskerk nog niet zouden gezien hebben.  Zeker doen, dit is een aanrader ! 
In het weekend van 16, 17 en 18 augustus worden er trouwens gratis rondleidingen voorzien in deze prachtig gerestaureerde kerk.
- Op maandagavond worden we natuurlijk allemaal opnieuw verwacht voor de jaarlijkse Stroppenconcerten.  Acht maandagen boordevol muziek en sfeer en nog steeds helemaal gratis.
Hartelijk dank aan alle vrijwilligers van Halle Events om dit elk jaar opnieuw mogelijk te maken.
- Op onze Vlaamse feestdag, donderdag 11 juli, mogen we Liliane Saint-Pierre verwelkomen op onze Grote Markt.
- Op 16 augustus is er opnieuw een duatlon in Halle.  Hier komen telkens heel wat sporters naar toe.  Deze duatlon behoort trouwens tot één van de grootste van Vlaanderen.  In september organiseren we de Ixina Grote Prijs stad Halle voor beroepsrenners en in oktober verwachten we op ons grondgebied het wereldkampioenschap Gravel.
Daarnaast hebben we natuurlijk nog het Dweilfestival, onze Warandedag in Essenbeek, het Spectakulo-festival, de Street art Tour, de Thevenetfietsroute, en nog zoveel meer….
U vindt dit alles gedetailleerd terug in deze prachtige brochure  en natuurlijk ook op de website van onze stad.
Alvorens af te sluiten, wil ik graag in het bijzonder jullie aandacht vragen voor een unieke en zeer bijzondere tentoonstelling in onze stad.  Reeds meer dan 3.500 mensen, van einde en verre, brachten reeds een bezoek aan de Louis Thevenettenstoonstelling in Den AST op de Meiboom.  Als Hallenaar mag je deze kans echt niet laten voorbij gaan.   De zogenaamde Halse Van Gogh heeft prachtige werken geschilderd.  Het is een echte ontdekking die deze zomer niet op je bucketlist mag ontbreken.
Beste vrienden, in naam van het stadsbestuur wens ik jullie allen nog een fijne zondag en een fijne vakantie toe. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief