3Wplus, actief als Energiehuis opent winkel in HALLE

C21

3Wplus, actief als Energiehuis opent winkel in HALLE

Foto_opening_energiehuis_halle__2_
 

 3Wplus, actief als Energiehuis voor de 35 gemeenten in Halle-Vilvoorde, heeft nu ook een vestiging in de Zennevallei. Onder meer voor de populaire Mijn VerbouwLening kunnen inwoners voortaan terecht in het centrum van Halle.  Het voorbije jaar kende Energiehuis 3Wplus, actief in de 35 gemeenten in Halle-Vilvoorde, aan 110 mensen uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos en Linkebeek een Mijn VerbouwLening toe voor het duurzaam en energiezuinig maken van hun woning.
Voor de administratie afhandeling moesten die mensen zich echter naar het hoofdkantoor van 3Wplus in Asse begeven. Met de opening van een nieuw kantoor langs de Klinkaert in het stadscentrum van Halle is daar verandering in gekomen. “Tot nu toe hadden we vestigingen in Asse en Vilvoorde”, zegt Jo Vander Meylen, ondervoorzitter bij 3Wplus en burgemeester van Beersel.
“Met de opening van het nieuwe kantoor in Halle breiden we onze bereikbaarheid en dienstverlening verder uit. Deze nieuwe locatie stelt ons in staat om nog dichter bij de burgers te staan en hen beter te ondersteunen.
Als op één na grootste Energiehuis in Vlaanderen is het van belang dat we in de hele regio op verschillende locaties aanwezig en zichtbaar zijn.”
De burgemeester van Halle, Marc Snoeck, is tevreden met de aanwezigheid van Energiehuis 3Wplus in zijn stad. “In de binnenstad is er al een vestiging van Woonwinkel Zennevallei. Dat betekent dat onze inwoners op één plek terecht kunnen voor vragen en ondersteuning op vlak van wonen en energie”, zegt Snoeck. “Het is belangrijk dat de drempel om energieadvies te bekomen, zo laag mogelijk is. Dat is een niet te onderschatten factor in het aanmoedigen van mensen om hun woning duurzamer, energiezuiniger en kwaliteitsvoller te maken.”
Door het uitgebreidere takenpakket en extra middelen vanuit Vlaanderen is de werking van het Energiehuis 3Wplus de voorbije jaren aanzienlijk vergroot. “De energiecrisis heeft duidelijk gemaakt dat de mensen nood hebben aan advies. Het aantal mensen dat ons contacteert, is aanzienlijk toegenomen. Daarom hebben we onze dienstverlening ook uitgebreid. We zijn gegroeid van een team van 7 mensen tot een organisatie met 31 medewerkers die zich volledig richten op energie.
En we werven nog altijd extra mensen aan.”

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief