Arte Vino tentoonstelling van Willy Debroyer in Zonnig huis in HALLE

C21

Arte Vino tentoonstelling van Willy Debroyer in Zonnig huis in HALLE

Dsc_1693
 
Willy Debroyer stelt tentoon in Woonzorgcentrum Zonnig Huis en cafetaria Van Koekenbeekd dagelijks van vrijdag 12 juli 2024 tot zondag 11 augustus,
WZC Zonnig Huis, Auguste Demaeghtlaan 36 en Centrum Van Koekenbeek, Auguste Demaeghtlaan 28, Halle
Gaan kunst en wijn goed samen? Ik dien jullie het antwoord schuldig te blijven,… maar in 1977 begon ik mijn wijnhandel en degustaties in de toenmalige Drive-Inn.
Om mijn hobby beter onder de knie te krijgen reisde en bezocht ik wijnhuizen, gekoppeld aan mijn andere hobby “Fotografie” was dit plezant.
Een nieuwe wending kwam er door de TGV werken in 1995 waardoor het café naast onze woning gesloten werd door het vertrek van de cafébaas. Plots had ik dan heel veel ruimte ter beschikking en verhuisde ik met mijn wijndegustatie van het gebouwde lokaal in de Drive-Inn naar deze grote zaal.
Door fotografische successen en artikels in de kranten kreeg ik de vraag om de degustaties ook te voorzien van een projectie. Dit was geen probleem omdat ik tijdens mijn reizen genoeg beeldmateriaal had gemaakt, maar toch wou ik het degustatiezaal nog mooier maken. Maar hoe?
Tijdens een prospectietrip in de Bourgogne streek zag ik in een restaurant aan de muur een klein aquarelkadertje met de naam van de tafel tezamen met een etiket van Châteaux de Rully. Na een nachtje slapen kreeg het project vorm,… een wazige aquarel, een etiket en een foto tezamen in een kader.
Mijn goede vriend Englebert Mathieu, tevens kunstschilder, was direct gevonden voor dit project en schudde alle aquarellen uit zijn hand.
Maar mijn tocht naar foto’s en etiketten begon toen pas. De etiketten en beelden van de wijnen die ik verkocht waren niet het probleem maar de andere soms wel, of men wou geen etiketten geven of ze vroegen me om hun domein te verlaten.
Om deze unieke reeks samen te stellen heb ik de voorbije 30 jaar circa 48 000 km afgelegd en waarschijnlijk nog net iets meer met het vliegtuig. 
Ik had ook het geluk om de voorzitster van de bond der etikettenverzamelaars te mogen ontmoeten die mij vertelde dat het voor haar een nieuw gegeven was want ze had hier nog nooit van gehoord en gaf het advies dat een naam voor dit geheel wel fijn zou zijn.
Photoeunographille werd boven de doopvont gehouden!
Dit levenswerk bestaat uit de drie grootste wijnlanden: Frankrijk, Italië en Spanje met 2 kaders 40/50 en 14 kaders 30/40. Uiteraard kon Hongarije, waar ik het meeste fotoplezier beleefde, niet ontbreken met 2 kaders 40/50 en 10 kaders 30/40. Tot slot mocht ik zeker Duitsland, België, Oostenrijk en Portugal niet uit het oog verliezen met 1 kader 40/50 en 7 kaders 30/40. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 sep 2024

archief