Tom Feyen stelt zijn werk tentoon in het OCMW HALLE

C21

Tom Feyen stelt zijn werk tentoon in het OCMW HALLE

Tentoonstelling3
 
Kunsttentoonstelling_2
 
Tom werkt reeds vele jaren op de dienst patrimonium voor de Stad Halle. Naast zijn werk is hij reeds lang in kunst geïnteresseerd. Zo volgende hij in 1984 de opleiding grafiekkunst aan de stedelijke academie in Sint-Niklaas. Van 1990 tot 1995 studeerde hij dan aan het Henry van de Velde Instituut in Antwerpen interieurarchitectuur. Tenslotte volgde Tom aan de stedelijke academie ‘De Meiboom’ in Halle van 2003 tot 2008 nog een opleiding modeltekenen en nadien monumentale schilderkunst aan de academie van Anderlecht.
 
Ook begon hij aan de opleiding tot verpleegkundige in avondonderwijs maar in 2019 zette hij daar een punt achter. Werken voor en met mensen was de voornaamste insteek tot de aanvang ervan. 
Met zijn werken in het woonzorgcentrum Zonnig Huis wil hij een sfeer schetsen van mensen “in actie” in de cafetaria. Turners doen hier allerlei oefeningen en vluchtelingen zijn op weg naar een betere toekomst. 
 
De grote inkomhall was een speciale uitdaging. De inspiratie voor deze houtskool tekeningen is afkomstig uit de reizen die hij maakte in Japan en India. Ze leverden heel wat nieuw beeldmateriaal op onder de vorm van schetsen en reisimpressies die nadien verwerkt werden in deze hangende papierrollen. Voor hem zijn deze tekeningen een uiting van het geluk in tientallen kleine momenten onder de vorm van krioelende vissen in de Shinobazu vijver , krioelende driewielers in het drukke verkeer in Mysore , een octopus en kikker die wisten te ontsnappen aan de Japanse kok, 2 oude Japanse mannen die bootjes vouwen (happy boats) van bladeren en bloemen, een aap met een teddybeer in de Ueno zoo, de overal aanwezige eikebomen en moeder de gans in badpak.
 
Geniet alvast van deze tentoonstelling.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief