Masiuskring en Natuurpunt LENNIK gaan op zoek naar verdwenen Donjon

C21

Masiuskring en Natuurpunt LENNIK gaan op zoek naar verdwenen Donjon

 Masiuskring en Natuurpunt Lennik gaan op zoek naar verdwenen Donjon

Op zondag  15 september 2024 organiseren De Andreas Masiuskring en Natuurpunt Lennik samen een erfgoed- en natuurwandeling in de omgeving van het natuurgebied Bondeweide-Koninkrijk en het verdwenen Hof ter Walle.

Weinig Lennikenaren weten dit!

Joris De Beul ontdekte op oude wegenkaarten het bestaan van het ‘Hof te Walle’. Later kon hij de hand leggen op familiearchieven, waar uit blijkt dat er langs de huidige Devoghellaan een soort waterburcht heeft gestaan. Dat het domein in 1463 is gekocht door kunstschilder en magistraat Vrancke van der Stockt, tijdsgenoot van de Brusselse stadsschilder Rogier van der Weyden, maakt het verhaal bijzonder interessant.

Het ‘Hof te Walle’ was een soort van waterburcht en daarmee komen we bij de natuur in de omgeving. Natuurpunt beheert er enkele natuurgebiedjes met waterminnende fauna en flora. Recent werden er knotwilgen en smikkelhagen aangeplant en binnenkort kan er van uit een wilgenhut rustig uitgekeken worden naar de prachtige omgeving. Natuurgids Kristien Saye vertelt daar meer over. 

De wandeling verloopt verder langs enkele vijvers, wellicht de kleiputten van de Lennikse pottenbakkerijen, een aantal mooie kapelletjes, een oude afspanning, rustplekjes en de waterkering Dender-Zenne.

Deze wandeling is 4 a 5 km lang. Aangepast schoeisel en kledij in functie van de weersomstandigheden. Het traject verloopt gedeeltelijk via veldwegen.

Wanneer: zondag 15 september om 14 uur.

Waar: op Palokenstraat bij kruispunt  Devoghellaan.

Parking: Op de Devoghellaan. Parkeren is niet mogelijk op de Palokenstraat. Met de fietsen of te voet komen is ook pluspunt

Deelname: gratis voor leden van Masiuskring en Natuurpunt. 

Deelname te bevestigen viaandreas.masiuskring@gmail.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief