Groen trekt met vernieuwende lijst en campagnelied naar HALSE kiezer

C21

Groen trekt met vernieuwende lijst en campagnelied naar HALSE kiezer

Groenhalle_persbericht_0509-
 

Op 13 oktober trekken de Hallenaren naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voor Groen voeren huidige schepenen Marijke Ceunen en Bram Vandenbroecke als duo de lijst van Groen Halle aan. Ze trekken samen met heel wat nieuwe en jonge gezichten naar de kiezer en lanceren ook een campagnelied om hun inhoudelijk programma op een creatieve manier aan de Hallenaren voor te stellen

“Op zes weken van de verkiezingen gaat de campagne een nieuwe etappe in, met Groen Halle presenteren we een vernieuwende, diverse en jonge lijst die onze stad in al haar vormen weerspiegelt.” zegt schepen Marijke Ceunen. “In onze top 10 staan zes nieuwe gezichten. Samen met Marijke en mezelf, alsook gemeenteraadsleden Richard Severijns (plaats 8) en Kjell Bosmans (plaats 31) en Leen Paelman (plaats 9), lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, trekken we met ervaring en vernieuwing naar de kiezer.” vult schepen Bram Vandenbroecke aan, die het lijstrekkersduo vervolledigt vanop plaats 2.
Enkele van die jonge talenten zijn Groen Halle-voorzitter Kenny Demuylder (plaats 4), alsook Eva Lauwers (plaats 3) en Kilian Vandenhirtz (plaats 6) die allebei nog nationaal voorzitter waren van Jong Groen. “Van de 35 kandidaten, staan er 23 mensen op de lijst die in 2018 nog niet op onze lijst stonden. Dat maakt mij zeer trots, zeker omdat we met deze lijst een mooie combinatie hebben qua leeftijd, culturele en sociale achtergrond. We zijn er ook in geslaagd om heel wat mensen vanuit de Halse verenigingen en de cultuursector mee te nemen in ons project.” stelt Demuylder. “Alleen Groen Halle slaagt er in oktober in om met zulke vernieuwing en verbreding naar de kiezer te trekken”.
Campagnelied
Zo staat Telly Vancutsem op plaats 21, tijdens Carnaval zorgde hij nog voor ‘danske met de greun’. Die muzikale noot blijft zich verderzetten doorheen de campagne van Groen. Jan Vanlaet, die de Groen-lijst in oktober zal duwen, componeerde een geheel nieuw lied voor deze campagne. “De centrale boodschap van ons campagnelied is: ’Groen is niet zomaar gewoon.’ Je kan niet zonder Groen, of het nu gaat over natuur voor elke inwoner, betaalbare mobiliteit, toegankelijk onderwijs en eerlijk klimaatbeleid, Groen is nodig om de Hallenaren echt vooruit te helpen. Groen beleid is dus niet zomaar gewoon, maar juist broodnodig en daarom zet ik graag mijn schouders onder dit project” licht Vanlaet toe.
Het campagnelied, dat te beluisteren is op alle populaire streamingsplatformen, is voor Groen Halle de ideale manier om hun inhoudelijke speerpunten op een creatieve en laagdrempelige manier aan de kiezer voor te stellen, want muziek verbindt. “We hebben de afgelopen 6 jaar hard gewerkt in het bestuur, voor ons is de inzet duidelijk. Nog eens 6 jaar mee besturen.” vertelt Ceunen. “We trekken de campagne in met een breed programma dat de bezorgdheden en uitdagingen van de Hallenaren duidelijk in kaart brengt en concrete oplossingen naar voren schuift, verder bouwend op wat we de afgelopen 6 jaar al hebbengedaan. Enkele speerpunten zijn het creëren van meer ruimte voor groen en water in de stad, het verbeteren van de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers en inzetten op duurzaam en betaalbaar wonen voor elke Hallenaar.”
"We zorgen ervoor dat elke Hallenaar meetelt via brede scholen, een plan samenleven en door de betrokkenheid van de inwoners bij elkaar en bij het beleid van de stad te vergroten. Daarnaast vinden we het belangrijk om toegankelijke en betaalbare cultuur aan te bieden, te investeren in de ondersteuning van verenigingen, betaalbare kinderopvang te garanderen en ouderen te ondersteunen. Deze zaken staan hoog op onze prioriteitenlijst" sluit Vandenbroecke af.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief