Opvolgingsrapport HALLE toont realisaties van eerste helft van 2024

C21

Opvolgingsrapport HALLE toont realisaties van eerste helft van 2024

Basiliek
 

In de eerste helft van dit jaar zat stad Halle niet stil. Dat zie je in een opvolgingsrapport over de meerjarenplanning 2020-2025. Dit rapport toont een stand van zaken van het gevoerde beleid.

 

De stad geeft in het rapport een update over wat er al dan niet gerealiseerd is en hoe het staat met de inkomsten en uitgaven. Ook eventuele veranderingen in de oorspronkelijke plannen en de financiële risico’s worden opgenomen. Dit rapport is belangrijk om te weten hoe de stad ervoor staat en is voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

De eerste 6 maanden werden er alvast heel wat projecten gerealiseerd. Een overzicht van de opmerkelijkste realisaties:

 

·       In juni werd het label als Kindvriendelijke Stad verlengd. Dit betekent dat Halle zich blijft engageren om een veilige en fijne plek te zijn voor kinderen en jongeren om op te groeien.

·       Halle startte een nieuw subsidieprogramma om menstruatiearmoede aan te pakken. Scholen kunnen nu steun aanvragen om menstruatiekastjes te plaatsen zodat elk meisje toegang heeft tot menstruatieproducten.

·       Er zijn verschillende initiatieven gelanceerd om de taalontwikkeling bij kinderen te verbeteren. Zo vonden in augustus zomerscholen plaats op 2 locaties en was er opnieuw de taalstage (H)alle Talen op speelplein Joepie.

·       Heel wat Burgerbudgetten zijn gerealiseerd, in uitvoering of worden verder klaargestoomd.

·       Halle is de voorbije maanden extra toeristisch op de kaart gezet. Zo was er het feestjaar ‘Thevenet 150’, was Halle gaststad voor de 100km Run van Kom op tegen Kanker en is er een Family Gravel Route uitgestippeld naar aanleiding van het WK Gravel dat in oktober plaatsvindt. Bovendien kreeg Halle een Groene Michelinster als toeristische trekpleister.

·       De vernieuwde bibliotheek De Bospoort ging eind augustus open langs de Basiliekstraat

·       De restauratie van de Sint-Rochuskerk is klaar waardoor het gebouw een centrum voor de hele buurt wordt.

·       Op speelplein Joepie ravotten de kinderen sinds de paasvakantie in nieuwe lokalen. Daardoor kunnen er ook meer kinderen spelen.

·       Aan de rand van het centrum opende de nieuwe parking Suikerkaai die plaats biedt aan 157 voertuigen en 4 kampeerwagens. Bovendien vind je er ook 8 laadpalen voor elektrische wagens.

Halle blijft zo investeren in een duurzame, veilige en toegankelijke stad voor iedereen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief