HALLE engageert zich als dementievriendelijke stad

C21

HALLE engageert zich als dementievriendelijke stad

Img_8075-1
 
Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, ondertekent stad Halle de engagementsverklaring om een dementievriendelijke stad te worden. Zo belooft Halle dat inwoners met dementie en hun mantelzorgers volop kunnen blijven deelnemen aan het dagelijkse leven.
Officiële ondertekening
Op zaterdag 21 september, tijdens Wereld Alzheimer Dag, ondertekent onze stad de engagementsverklaring van dementievriendelijke stad. De officiële ondertekening door burgemeester Marc Snoeck gebeurt samen met de deelnemende partners: Expertisecentrum Dementie Memo, Alzheimer Liga Vlaanderen, de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten en de Vlaamse Ouderraad.
Initiatieven met verschillende partijen
De officiële ondertekening van de engagementsverklaring is het startschot voor een nauwe samenwerking tussen stad Halle, de diverse partners en organisaties, zoals de woonzorgcentra, de thuiszorg, het AZ Sint-Mariaziekenhuis en de Politiezone Zennevallei. Met verschillende initiatieven willen we samen met personen met dementie en hun mantelzorgers ervoor zorgen dat ze actief kunnen blijven deelnemen aan het dagelijkse leven.
Afspraak op de zaterdagmarkt
Op zaterdag 21 september om 10u, tijdens de zaterdagmarkt op het Possozplein, ondertekent stad Halle de engagementsverklaring om dementievriendelijk te worden. Dit gebeurt in het kader van de campagne ‘De Jaarlijkse Reminder – Wij vergeten niemand’ van Alzheimer Liga Vlaanderen. Daarnaast organiseren de woonzorgcentra Zonnig Huis, De Maretak, Sint-Augustinus en het AZ Sint-Mariaziekenhuis een cupcake-actie ten voordele van de Stichting voor Alzheimeronderzoek. Iedereen is welkom!
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief