Stad HALLE maakt handelszaken toegankelijker met burgerbudget

C21

Stad HALLE maakt handelszaken toegankelijker met burgerbudget

Scherm__afbeelding_2024-09-09_om_23
 

Halle wil een stad zijn waar iedereen zich welkom voelt. De stad werkt hiervoor samen met vzw Toegankelijk Halle en Dito vzw, die hun expertise al bewezen hebben in andere steden. Met het burgerbudget 'Toegankelijk Halle' worden handelszaken, horecazaken en panden toegankelijk voor iedereen.
Waarom dit project?
Iedereen in Halle moet gemakkelijk kunnen winkelen, iets kunnen eten of een afspraak kunnen maken bij bijvoorbeeld een dokter of advocaat. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen die minder mobiel zijn. Drempels, trappen of het ontbreken van aangepaste toiletten maken het moeilijker. Samen met Toegankelijk Halle en Dito vzw maakt Halle de stad nog toegankelijker.

Wat gaan we doen?
De komende 3 jaar verbeteren we de toegankelijkheid van handelszaken, horecazaken en panden van vrije beroepen in Halle. Dito vzw, met veel ervaring in andere steden, helpt ons hierbij door:
• De toegankelijkheid van panden te controleren.
• Oprijplaten te plaatsen die bij het pand passen.
• Advies te geven aan handelaars over verbeteringen.
• Subsidies tot 1.000 euro toe te kennen voor aanpassingen.
Maak Halle mee toegankelijk
Wil je jouw zaak toegankelijker maken? Op de website van Stad Halle kun je je aanmelden voor dit project. Je kunt een aanvraag indienen voor advies, een oprijplaat of een subsidie voor grotere aanpassingen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief