Bufferbekken en extra parkeerplaatsen aan De Gooikenaar in HALLE

C21

Bufferbekken en extra parkeerplaatsen aan De Gooikenaar in HALLE

Scherm__afbeelding_2024-09-15_om_09
 
Halle pakt de wateroverlast in het centrum aan met de aanleg van een bufferbekken onder parking De Gooikenaar. Naast dit bufferbekken komt er ook een ondergrondse parking, waardoor de parkeercapaciteit in het centrum wordt uitgebreid.
 
Wateroverlast verminderen
Bij hevige regenval kan het rioleringssysteem in het centrum van Halle overbelast raken. Dit komt doordat grote hoeveelheden regenwater van de Ninoofsesteenweg en de wijk Wolvendries snel naar de riolering stromen. Het nieuwe bufferbekken zal helpen om deze overlast te beperken.
 
Hoe werkt het bufferbekken?
Het regenwater wordt tijdens zware buien omgeleid naar het bufferbekken onder de parking. Een wervelventiel reguleert de afvoer, waardoor maximaal 50 liter water per seconde in het rioleringssysteem terechtkomt. Het overtollige water wordt opgeslagen in het bekken en geleidelijk afgevoerd, zodat de riolering niet overbelast raakt.
 
58 extra parkeerplaatsen
Het bufferbekken kan maar liefst 1,8 miljoen liter regenwater opvangen. De bestaande parkeerplaatsen boven het bekken blijven behouden. Bovendien komt er een ondergrondse parking bij, goed voor 58 extra parkeerplaatsen.
 
Werken starten in 2025
De werken starten in 2025 en kosten in totaal 5.116.775,10 euro exclusief btw. Rioolbeheerder Farys neemt hiervan 3.636.596,90 euro voor zijn rekening.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief