Hallenaren kunnen opnieuw beroep doen op de regenwatercoach

C21

Hallenaren kunnen opnieuw beroep doen op de regenwatercoach

Scherm__afbeelding_2024-09-15_om_09
 

Je kan als Hallenaar opnieuw gratis advies krijgen van een regenwatercoach voor het installeren van een ondergrondse regenwaterput en infiltratievoorzieningen. Na het succes van de vorige oproep biedt de stad opnieuw een aantal sessies aan.

De regenwatercoach komt bij je langs en geeft persoonlijk advies over hoe je een ondergrondse regenwaterput of infiltratievoorziening op een efficiënte manier kan installeren. Je krijgt informatie over geschikte pompen en filters, een schets van de werken, een kostenraming en uitleg over mogelijke subsidies. Zo word je volledig voorbereid om regenwater op een duurzame manier te hergebruiken
 
Wie komt in aanmerking?
Eigenaars van woningen gebouwd vóór 2005 die niet vallen onder de verplichte hemelwaterverordening.
Inwoners zonder of met een onbenutte regenwaterput.
Inwoners die via bovengrondse infiltratie extra regenwater willen opvangen.
Via een inschrijvingsformulier kan je nagaan of je in aanmerking komt. De coach maakt vervolgens afspraken met de eerste 10 kandidaten. Indien er meer aanvragen zijn, wordt er een wachtlijst aangelegd. Het bezoek van de regenwatercoach is volledig gratis.
 
Blue Deal tegen droogte en waterschaarste
Dit project is een samenwerking tussen stad Halle en vzw Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei. Het initiatief maakt deel uit van het Klimaatactieplan van Halle en draagt bij aan de Vlaamse Blue Deal tegen droogte en waterschaarste. Ook sluit het aan bij het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief