WK Welkom biedt een unieke WK Gravel ervaring aan minder mobiele mensen in HALLE

C21

WK Welkom biedt een unieke WK Gravel ervaring aan minder mobiele mensen in HALLE

Wk_welkom_logo
 
Organisatoren_met_duofietsers_seniorie_de_maretak_2
foto © Stef Van Herreweghe
 
Organisatoren_met_duofietsers_seniorie_de_maretak_2
foto © Stef Van Herreweghe
 
Organisatoren_met_duofietsers_seniorie_de_maretak_2
foto Stef Van Herreweghe
 

 WK Welkom biedt een unieke WK Gravel ervaring aan minder mobiele mensen tijdens het weekend van 5 en 6 oktober. In de supporterszone onder en naast de Misiabrug is iedereen welkom tussen 11u en 14u, om de koers karavaan vanop de eerste rij te zien passeren. 

Tijdens het UCI WK Gravel weekend op 5 en 6 oktober organiseert vzw Mondi’alle het unieke 

WK WELKOM: een totaalervaring voor minder mobiele mensen en mensen die in eenzaamheid leven. We bieden hen een fietstaxi service aan van en naar onze overdekte tribune langs de supporterszone waar iedereen goed zal worden gesoigneerd.

 

De organisatie wil er vooral een warm en inclusief evenement van maken, met aandacht voor mensen met een (mobiele) beperking en mensen die in eenzaamheid leven. Daarnaast zijn familie, vrienden en verzorgers meer dan welkom op dit unieke evenement. Iederéén is immers welkom. 

 

Aan de open bar kan je eten en drinken kopen, er wordt live muziek en animatie voorzien en de opbrengst gaat naar De Warmste Week 2024 (met thema “eenzaamheid”).  

 

PROGRAMMA (identiek voor zaterdag én zondag)

 

09:00 - 11:00    fietstaxi service huis -> tribune

11:00 - 12:20    opening supporterszone: live muziek en open bar (lunchtime!)

12:20 - 12:50    passage van de koers karavaan

12:50 - 13:00    live muziek en ambiance

13:30 - 15:00    fietstaxi service tribune -> huis

 

Origineel fietstaxi concept

Minder mobiele mensen zijn vaak niet meer in staat om nog zelfstandig het fietsplezier te beleven. De organisatie wil hier gepast op antwoorden in het WK thema. Deelnemers worden thuis opgehaald met de fietstaxi. Inschrijven is hiervoor noodzakelijk en kan via halle.be/wkwelkom De organisatie stelde een vloot samen van allerlei types fietstaxi’s: tandems, duofietsen, riksja’s en taxifietsen, en hamert in haar service op veiligheid, vriendelijkheid en vlotheid.

 

De fietstaxi service is enkel actief binnen een bepaalde zone. Een plan met straatnamen vind je eveneens op halle.be/wkwelkom . De organisatie voorziet ook twee plaatsen (HUB’s) waar mensen die (net) buiten onze zone wonen kunnen worden opgehaald: Parking De Gooikenaar en Station Halle. 

 

Omdat het parcours vanaf 11u wordt afgezet zal de fietstaxi service ‘s morgens tussen 9u en 11u plaatsvinden. Zo zit iedereen op tijd in onze overdekte tribune, waar soigneurs hen zullen voorzien van koffie, een warm dekentje en een maaltijd.

 

Nieuwe street art fleurt de zone op

De organisatie van WK Welkom bracht de jeugddienst van de stad Halle in contact met graffitikunstenaar Koen De Weerdt - in onze streek gekend en geprezen als ERES 125 om tal van prachtige street art. Het leek het uitgelezen moment om de grote (lelijke) grijze muur onder de brug onder handen te nemen. Een doorn in het oog voor alle passanten en de bedrijven iets verderop. Het resultaat wordt een gigantische rij supporters afgebeeld op de muur, die alle passanten - ook na het WK - toejuichen. Afgelopen weekend vond een fotoshoot plaats met Hallenaren in alle kleuren en formaten. Die foto’s dienen als basis voor het kunstwerk. Meer dan 50 enthousiastelingen daagden op en gingen trots op de foto. De komende twee weken zal het kunstwerk vorm krijgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief