WZC Sint-Augustinus HALLE ondertekent engagementsverklaring dementievriendelijke gemeente

C21

WZC Sint-Augustinus HALLE ondertekent engagementsverklaring dementievriendelijke gemeente

Foto_voor_bij_persteksten
 
Vlaanderen telt vandaag 131.800 mensen met dementie. De voorspelling is dat in 2060 dat aantal zal verdubbelen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is dementie de grootste sociale en economische uitdaging van deze eeuw. Dementie is een uitdaging voor de hele samenleving. Ongeveer 70% van de mensen met dementie leeft thuis.
 
Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Alzheimer Liga Vlaanderen vzw, Koning Boudewijnstichting en de Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten willen het concept 'dementievriendelijke gemeente' in de aandacht plaatsen. Een dementievriendelijke gemeente zorgt ervoor dat mensen met dementie nog meetellen. Er worden methodieken, tips en goede praktijken gedeeld door zorgprofessionals, mantelzorgers en personen met dementie zelf.
 
WZC Sint-Augustinus zal, samen met 't Zonnig Huis, De Maretak en AZ Sint-Maria morgen 21 september een engagementsverklaring dementievriendelijke gemeente ondertekenen. We engageren ons om mensen met dementie te ondersteunen en om te ijveren voor een betere levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

gekend op de redactie | 20 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief