Werken windturbine Barry Callebaut HALLE gaan van start

C21

Werken windturbine Barry Callebaut HALLE gaan van start

Scherm__afbeelding_2024-09-26_om_20
 

Luminus start met de funderingswerken voor de bouw van de windturbine op de site van Barry Callebaut. De stad investeert mee in deze windmolen. Zo genieten alle Hallenaren mee van de opbrengsten van hernieuwbare energie

Start van de werkzaamheden
De Vlaamse regering keurde in november 2022 de vergunning goed voor de bouw van een windturbine met een vermogen van 3,6 MW op de site van Barry Callebaut. In oktober gaat Luminus van start met de voorbereidende funderingswerken. Vanaf november wordt de windturbine opgericht. Via Zefier, de grootste onrechtstreekse burgercoöperatie van Vlaanderen, investeert de stad mee in deze windmolen. Zo genieten alle Hallenaren mee van de opbrengsten van hernieuwbare energie. Voor de stad is dit een belangrijke stap in de overgang naar een duurzame energieproductie in Halle.
 
Symbolische investering van de stad
Voor het project werkt stad Halle samen met Luminus en Zefier. Luminus bouwt de windturbine. Zefier en de stad Halle participeren samen in de windturbine. Zefier investeert de inbreng van de stad met een aandeelhouderslening, de stad staat borg. Met een symbolische bijdrage van 25 euro geniet Halle jaarlijks mee van de opbrengst van de turbine. Voor die kleine investering krijgt de stad heel wat terug. Jaarlijks levert dit Halle een geschat dividend van ongeveer 39.000 euro op tijdens de hele looptijd van het project. Dit budget kan gebruikt worden voor de uitvoering van het klimaatplan van de stad.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 sep 2024

archief