Leerkrachten en directies HALLE laten zich inspireren tijdens Inspiratieweek

C21

Leerkrachten en directies HALLE laten zich inspireren tijdens Inspiratieweek

Scherm__afbeelding_2024-09-26_om_21
 

Van 30 september tot 4 oktober is het Inspiratieweek in Halle. Leerkrachten, zorgcoördinatoren, directies en beleidsmedewerkers van Halse scholen laten zich dan inspireren. Tijdens boeiende workshops krijgen ze tips en ideeën rond thema’s zoals omgaan met taaluitdagingen en het versterken van de veerkracht bij leerlingen en leerkrachten. Thema’s van op de klasvloer.

Ben je als directie of leerkracht op zoek naar manieren om diversiteit en taal meer in de kijker te zetten? Heb je vragen over gescheiden zwemlessen voor jongens en meisjes of halal voeding op school? En hoe ga je om met frustraties, verwijten of een leerling die boos de klas uitloopt? Tijdens de Inspiratieweek worden die thema’s behandeld. Ze zijn gekozen op basis van een rondvraag binnen het project Polarisatie van het Plan Samenleven van stad Halle en een welzijnsenquête bij jongeren.
Gratis vormingen en workshops
Het resultaat? De Inspiratieweek! Van 30 september tot 4 oktober organiseren de diensten Kinderen en Jongeren en Gelijke Kansen van stad Halle gratis workshops en vormingen. Leerkrachten, zorgcoördinatoren, directies en beleidsmedewerkers kunnen deelnemen aan sessies over thema’s die spelen in de klas. De focus ligt op verbindende communicatie, gender, religie, omgaan met taaluitdagingen, polarisatie tegengaan en mentaal welzijn.
Netwerklunch met jeugdorganisaties
De sessies vinden plaats in JC De Kazerne van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober. De Inspiratieweek eindigt vrijdagmiddag met een netwerklunch op Speelplein Joepie. Hier zijn ook organisaties aanwezig die zich inzetten voor jeugdwelzijn, samen met andere partners. Ze stellen hun aanbod voor aan leerkrachten, directies en medewerkers, en tijdens het netwerkmoment is er ruimte om ideeën uit te wisselen.
Praktisch:
Wat? Inspiratieweek 2024 met gratis vormingen, workshops en netwerklunch
Wanneer? Van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober 2024
Voor wie? Leerkrachten, zorgcoördinatoren, directieleden en beleidsmedewerkers van basis- en secundaire scholen in Halle
Waar?
Workshops: JC De Kazerne, Leide 3 in Halle.
Netwerklunch op 4/10 van 12.30u tot 15u: Joepie, Brouwerijstraat 32 in Halle.
Inschrijven kan via deze link of deze QR-code:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 sep 2024

archief