Nieuwe street art langs kanaal in HALLE moedigt aan: ‘Je bent goed bezig!’

C21

Nieuwe street art langs kanaal in HALLE moedigt aan: ‘Je bent goed bezig!’

Scherm__afbeelding_2024-09-27_om_08
 
Halle is binnenkort een mooie muurschildering rijker. Speciaal voor het WK Gravel zet kunstenaar Eres (Koen Deweerdt) een indrukwekkende street art op een pijler van de Misiabrug.
 
Eres wil met het kunstwerk een breed publiek aanspreken. ‘De Aanmoediging’ moedigt niet alleen de renners aan, maar ook de vele wandelaars, fietsers, joggers en skaters die er dagelijks langskomen. Het kunstwerk zal tijdens het WK officieel worden onthuld.
 
‘Je bent goed bezig!’
Eres vertelt dat het idee voor de muurschildering spontaan ontstond. "Ik dacht aan de koers en hoe mensen langs de kant van de weg hun campingstoeltjes zetten en de renners aanmoedigen," vertelt hij. “Die sfeer wilde ik ook vastleggen voor de vele anderen die hier langskomen: de joggers, de wandelaars, de skaters. Met ‘De Aanmoediging’ zeggen we tegen iedereen: je bent goed bezig!"
 
De muurschildering is niet alleen bedoeld voor het WK Gravel dat op 5 en 6 oktober naar Halle komt. Ook nadien blijft het kunstwerk op de muur staan. "Het blijft ook na het WK relevant,” weet Eres. “Het is een aanmoediging die het hele jaar door iedereen aanspoort om door te gaan.”
 
Een kunstwerk vol herkenbare gezichten
Deweerdt werkte voor het ontwerp samen met de organisatoren van WK Welkom. Zij zetten tijdens het WK een tribune onder de brug waar mensen met en zonder beperking de wedstrijden op de eerste rij volgen. "Ik wilde dan ook echte mensen vastleggen, met echte emoties. Daarom hebben we meer dan 40 mensen op de foto gezet. Van jong tot oud, van sportievelingen tot minder mobiele mensen, we hebben een mooie selectie gemaakt zodat het duidelijk is dat we voor iedereen supporteren,” zegt Eres.
 
De kunstenaar is nog een hele week aan de slag, zodat de street art tijdens het WK kan worden ingehuldigd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 sep 2024

archief