HALLE test waarschuwingssysteem BE-Alert op 3 oktober

C21

HALLE test waarschuwingssysteem BE-Alert op 3 oktober

Scherm__afbeelding_2024-09-27_om_08
 

Wat als er een grote brand is, een overstroming of een stroompanne? Bij een noodsituatie wil Halle je snel op de hoogte brengen. Daarom gebruikt de stad BE-Alert, een systeem dat jou via sms, e-mail of telefoon waarschuwt bij nood. Op donderdag 3 oktober wordt dit systeem getest.

Je kan op donderdag 3 oktober een bericht ontvangen van het nummer 1789, een telefoontje van 0477 77 77 55 en/of een e-mail van no-reply@be-alert.be. In het bericht staat: ‘BE-Alert stad Halle - Dit is een test, dit is een test. Je hoeft niets te doen.’
 
Met deze test oefent de stad de procedures. Want het is belangrijk dat inwoners snel op de hoogte zijn bij een noodsituatie. Ben je nog niet ingeschreven? Grijp dan nu je kans en schrijf je in op www.be-alert.be. Omdat de stad de test in een bepaalde zone uitvoert, kan het wel zijn dat je op 3 oktober geen tekstbericht ontvangt.
 
Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een systeem dat je waarschuwt bij nood. Een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken kan dan snel iedereen informeren die gevolgen kan ondervinden door de situatie. Zo krijg je bijvoorbeeld het advies om ramen en deuren te sluiten bij brand. Halle gebruikt het systeem ook om inwoners op de hoogte te brengen van belangrijke wegenwerken die in opdracht van de stad worden uitgevoerd.
 
Hou je gegevens up-to-date
Zorg ervoor dat je profiel op BE-Alert klopt. Je kan je gegevens altijd aanpassen of verwijderen. Registreer tot vijf adressen, zoals je thuisadres, werkplaats of andere belangrijke locaties zoals familie.
 
Zo doe je dat:
Ga naar www.be-alert.be
Log in met je e-mailadres en wachtwoord.
Controleer je gegevens en pas ze indien nodig aan.
Klik op ‘Bevestigen’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief