2e editie Nature Art in de Zavelput klokt af op 1000 bezoekers

C21

2e editie Nature Art in de Zavelput klokt af op 1000 bezoekers

Scherm__afbeelding_2024-09-27_om_09
 
CC ’t Vondel nodigde van 16 tot 20 september 12 nationale en internationale kunstenaars en kunstenaarscollectieven uit die de hele week werkten aan een kunstwerk in de natuur van De Zavelput.
Nature art is een kunststroming waarin de natuur de inspiratiebron is en tegelijkertijd het materiaal én de plek van de kunstwerken is.
Voor de kunstwerken mochten de kunstenaars enkel gebruik maken van de in de natuur aanwezige materialen (bladeren, takken, zand), dus zonder gebruik van onvergankelijke materialen zoals vijzen of ijzerdraad.
De kunstenaars verbleven in La Fresnaye, waar ze ook deelnamen aan yogasessies en kampvuurmomenten om met elkaar in verbinding te gaan.
Een jury koos voor de opening het beste werk, het publiek stemde voor de publieksprijs. 
De juryprijs ging naar Ben Vanhoo uit Beersel. Hij maakte een zwevend tapijt van naalden op een structuur van takken. De kleur en de strakke vorm van de heuvels contrasteren met het naaldentapijt en verwijzen naar de zandheuvel van de Zavelput. De jury looft de originaliteit van het werk door het zwevende gedeelte, het mooie contrast tussen strak en robuust en de technische sterkte.
Het publiek koos voor het werk van de plaatselijke kunstenaar Andy Heyndrickx. Zijn creatie op de zandvlakte valt op door de contrasten in kleur, vorm en textuur. Het zachte okergele zand in combinatie met de frisgroene, stekelige bolsters en schors krijgt naargelang de lichtinval een andere dimensie.
Het openingsweekend van 22 tot en met 22 september was een succes, 1000 bezoekers kwamen de kunstwerken bewonderen.
Sommige werken zijn ook nu nog vrij te bezichtigen. Het gaat wel om vergankelijke kunst, waarbij naruurelementen zoals wind en regen de kunst kunnen veranderen of vergankelijk kunnen maken.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief