Het HALSE duivelsbier wordt een duo

C21

Het HALSE duivelsbier wordt een duo

Img_9787
 
Img_9789
 
Jos_boon_karel_boon___mon_-_kopie
 
Packshot_wild2_-_kopie
 

 Wat is beter dan één Duivelsbier? Twee natuurlijk! Naast het vertrouwde Duivelsbier Donker lanceert Brouwerij Boon nu Duivelsbier Wild.
Eerder dit jaar kreeg het iconische Halse bier een nieuwe look, en sindsdien heeft het niet alleen Halle en omstreken, maar ook het buitenland weten te verleiden. Met de ‘Wild’ in de mix gaat Boon nog een stap verder en vormt het voor het eerst een duivels duo.

Duivelsbier Wild is een “brett bier”, een bier dat door de gisting van wilde brettanomyces gisten een groot deel van zijn typisch kenmerkende smaak krijgt. “Het is een unieke gist die zorgt voor een trage vergisting en lange rijping,” vertelt Jos Boon de brouwer van het bier. “En voor een smaak die blijft nazinderen.” Duivelsbier Wild heeft ook een heerlijk hoparoma van nobele, Europese hoppen die fris en niet te bitter zijn. “De wilde gist zorgt voor een rijping op de fles. Dus wie geduld heeft en de verleiding kan weerstaan, zal merken hoe de smaken brett en hop nog verder samensmelten,” vult Karel Boon enthousiast aan. “Sommige liefhebbers zullen het bier het liefst jong proeven, anderen zullen kiezen voor een oudere fles. Beide keuzes zijn een voltreffer!”
Het verhaal van Duivelsbier Wild gaat eigenlijk terug naar de origine van Duivelsbier in 1883, toen het bier voor het eerst werd gebrouwen door lambiekbrouwerijen in Halle. Tot voor de Eerste Wereldoorlog werd het bier gerijpt in houten lambiekvaten, waardoor het bier destijds ook Brettanomyces gisten bevatte. Dit blijkt duidelijk uit oude documenten over het Duivelsbier van toen. “Met Duivelsbier Wild brengen we een eigentijdse knipoog naar dat verleden,” legt Jos uit. “We gisten het nu in roestvrijstalen tanks, maar de wilde gist hebben we zorgvuldig geselecteerd uit een van onze oudste houten lambiekvaten. Zo blijft de ziel van het bier behouden, met een moderne twist.”
Vanaf vrijdag 11 oktober kan je Duivelsbier Wild ontdekken en proeven in de biershop en BOON Bar in Lembeek. Hij zal ook verder verdeeld worden bij de drankenhandelaars.
Kelderdagen
Van 18 tot 20 oktober nodigt Brouwerij Boon je uit voor de jaarlijkse Kelderdagen. Een feest voor de liefhebbers van oudere en zeldzame flessen, want naast Duivelsbier Wild kun je er ook proeven van de nieuwe BOON Millésime 2023 en de exclusieve Oude Geuze Coigneau, een bijzondere geuze met Belgische Coigneau-hop die dat weekend wordt gelanceerd. Een uitgelezen kans voor fijnproevers om hun smaakpapillen te laten prikkelen en de rijke variatie van onze bieren te ontdekken!
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 02 okt 2024

archief