Drasopbrug HALLE open voor gebruik in voorjaar 2025

C21

Drasopbrug HALLE open voor gebruik in voorjaar 2025

Scherm__afbeelding_2024-10-24_om_09
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de nieuwe Drasopbrug over de Brusselse ring (R0) in Halle pas in het voorjaar van 2025 kunnen openen. De levering van de 'oplegtoestellen' van de nieuwe brug heeft vertraging opgelopen. Daardoor kunnen een aantal afwerkingen bovenop de brug niet gebeuren. 

Levering oplegtoestellen vertraagd
De eerstvolgende stap in de afwerking van de brug is de installatie van de definitieve 'oplegtoestellen'. Dat zijn elementen van afwisselende lagen van synthetisch rubber en staal die tussen de brugleggers en de pijlers zitten. Ze vangen de krachten en bewegingen van de brug op. Wegen en Verkeer ging de oplegtoestellen in de zomer plaatsen, maar de levering laat op zich wachten. 
Nog geen gebruik 
Bij het plaatsen van de definitieve oplegtoestellen wordt de brug een beetje opgetild. Zolang dat niet gebeurd is, kan Wegen en Verkeer de bovenkant van het brugdek niet afwerken: de voegen, de verharding en de markeringen. De brug kan daardoor ook nog niet gebruikt worden door voetgangers, fietsers of automobilisten. Aanvankelijk was het plan om de brug open te stellen in het najaar van 2024, maar het zal dus aanzienlijk later zijn. 
Geen verkeershinder voor de ring 
De Brusselse ring is al enkele weken opnieuw volledig open voor het verkeer. Ook de laatste werken aan de brug zullen geen hinder met zich meebrengen voor het verkeer op de ring. De komende maanden zal Wegen en Verkeer nog enkele ingrepen uitvoeren die kunnen gebeuren voor de oplegtoestellen er liggen. In de week van 14 oktober werd de waterdichting nog geplaatst. 
Ecoduct Hallerbos: vertraging door nat weer 
Ook de werken aan het Ecoduct Hallerbos, een samenwerking van het Agentschap Wegen en Verkeer en het Departement Omgeving, verlopen momenteel trager dan verwacht. Voor het wandel- en fietspad afgewerkt kan worden en voor het Agentschap Natuur en Bos (ANB) de struiken en planten op het ecoduct kan aanplanten, moet er nog heel wat grond opgehoogd worden. Dat verloopt heel traag doordat de grond ter plaatse en de aan te voeren grond momenteel heel nat is. Volgens de huidige planning zal het ecoduct pas in het voorjaar van 2025 opengesteld kunnen worden. Ook daar was het oorspronkelijke plan om in het najaar van 2024 open te stellen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 24 okt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief