Politiezone Zennevallei hield donderdag een grootschalige controle in het centrum van HALLE

C21

Politiezone Zennevallei hield donderdag een grootschalige controle in het centrum van HALLE

Stationcontrole_01
 
De controle, waaraan de wijkdienst, interventiedienst, verkeersdienst en recherche deelnamen, verliep in nauwe samenwerking met De Lijn, Securail, het parket Halle-Vilvoorde en de federale politie (spoorwegpolitie en hondensteun).
 
In het eerste deel van de actie werd een groot dispositief opgezet aan het station van Halle, een drukke locatie van waaruit we regelmatig overlastmeldingen ontvangen.
Met de inzet van twee geleiders en hun stille honden werden tijdens de ochtendspits zowel aankomende als vertrekkende treinreizigers gecontroleerd op het bezit van drugs. Eén van de honden werd ook ingeschakeld in enkele bussen van De Lijn. De controles op zwartrijden gebeurden intussen onder toeziend oog van onze inspecteurs. Ook het verkeer aan het station werd gemonitord. Drie motards haalden doorlopend voertuigen van de weg voor verder nazicht.
 
De keuze om duidelijke aanwezigheid te tonen in de stationsbuurt was bewust en stond in schril contract met het tweede deel van de actie. Na de middag werd in de buurt van verschillende ‘hotspots’ in de stad immers gewerkt met kleine mobiele ploegen, die onopvallend (in burgerkledij) patrouilleerden en op die manier heel doeltreffend konden controleren.
 
Resultaten politiezone Zennevallei:
4 x drugsbezit
1 x illegaal verblijf
1 x persoon zonder rijbewijs
1 x valsheid in geschriften (vals rijbewijs)
1 x zwartwerk
 
Resultaten De Lijn:
Totaal aantal gecontroleerde bussen: 38
Totaal aantal gecontroleerde reizigers: 613
Totaal aantal opgemaakte PV’s: 30
 
Het is niet de eerste en zeker ook niet de laatste soortgelijke controle die politie Zennevallei organiseert in de Halse stationsbuurt. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 24 okt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief