HALLE - Sofie Dumont, chef van restaurant Les Eleveurs, stelt haar boek voor

C21

HALLE - Sofie Dumont, chef van restaurant Les Eleveurs, stelt haar boek voor

Editiepajot_halle_varia_sofie_01_foto_roger_mortelmans
Het boek van Sofie. - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_halle_varia_sofie_03_foto_roger_mortelmans
Bloedmooie Sofie. - Foto Roger Mortelmans
 

Wat boeken betreft is dit najaar het culinaire genre prominent aanwezig. Ook Lady Chef of the Year, Sofie Dumont, chef van het vermaarde restaurant “Les Eleveurs” uit Halle heeft haar eerste boek geschreven.

“Sofie Lady & Chef” is een feelgood-boek met smakelijke recepten en prachtige reportages van fotograaf Sigfrid Eggers. Sofie wordt gedurende enkele weken in haar keuken en tijdens haar vrije tijd gevolgd. Zij stelt zich op als een gedreven chef en zakenvrouw, die niet bang is eveneens haar kwetsbaarheid, haar dromen en ambities te tonen.
Sofie is in Brussel geboren, maar haar roots liggen in het West-Vlaamse Torhout en Roeselare. Nu is Halle haar thuis, haar basis.
Na haar studies werkte Sofie bij de bekende patisserie Wittamer. Twee jaar geleden nam ze samen met partner Andy De Brouwer, gerenommeerd sommelier, het restaurant van haar schoonvader over.
Sofie heeft aan de traditionele keuken van Les Eleveurs een persoonlijke, hedendaagse touch gegeven. Haar culinair talent wordt zeer hoog ingeschat door pers en collega’s. Voor haar is koken één groot gevoel, al haar zintuigen moeten geprikkeld worden.
Het brede publiek heeft Sofie ontdekt als dagelijkse gast op radiozender MNM, waar ze elke middag een heerlijk gerecht presenteert.
“De basis van mijn liefde voor de keuken ligt bij mijn grootmoeder, zij heeft mij geleerd wat een kwalitatief goed product is. Smaken, geuren kunnen me zo meenemen naar een andere plek en laten wegdromen.”
Sofie is een levensgenieter, die van diversiteit en verandering houdt en wil alles doen waar ze een goed buikgevoel bij heeft.
“Sofie Lady & Chef” is voor homemade foodies & fijnproevers.
Het is niet alleen een prachtig boek met fantastische gerechten en mooie foto’s, maar ook een boek waarin wij de jonge dynamische Sofie op een leuke manier beter leren kennen.
 
 
Sofie signeert op de Boekenbeurs (Antwerpen) op zaterdag 7 november tussen 14 en 16 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief