HALLE - Kalender voor carnaval is uit

C21

HALLE - Kalender voor carnaval is uit

Editiepajot_halle_kalendersd
Foto Felix Merckx
 

Halattraction is klaar met zijn carnavalskalender voor 2010.  Het grote feest heeft plaats zoals steeds op laetare (halfvasten). Dit jaar is dat op zaterdag 13, zondag 14 en maandag 15 maart.

Deze kalender is te vinden in tal van café’s en handelszaken in Halle.
Er vallen toch wel enkele verschuivingen te noteren. Zo is de verbranding van de heerschappij van het prinsenpaar 2009 door de Gilles é Pierrots van Groot-Halle niet meer op zaterdag van carnaval, maar wel op zaterdag 27 februari om 21.33 uur op de Grote Markt.
 
Alles heeft te maken met veiligheidsredenen. Op zaterdag van carnaval komen er steeds meer en meer mensen naar de Grote Markt afgezakt en is het niet meer verantwoord dan nog verbrandingen van een pop te doen. De verbrandingen op maandagavond blijven tot nu toe behouden.
 
Halle op losse schroeven heeft plaats op zaterdag 16 januari en de prinsenverkiezingen gaan door op zaterdag 30 januari.
De verkiezing van het seniorenprinsenpaar 2010 wordt gehouden op zaterdag 13 februari en wie het mini-prinsenpaar wordt, weet men op zaterdag 6 maart.
 
Voor de carnavallisten die hun verlof voor 2011 al willen plannen kunnen we melden dat in 2011 in Halle carnaval gevierd wordt op 2, 3 en 4 april.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief