SINT-PIETERS-LEEUW - Twee tentenkampen opgeruimd in Ruisbroek

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Twee tentenkampen opgeruimd in Ruisbroek

Editiepajot_politie_sint-pieters-leeuw_p600
Repro EP

Na diverse meldingen en klachten omtrent veiligheid, reinheid en overlast ging de dienst openbare werken van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw op vraag van de lokale politie over tot opruiming van twee tentenkampen in Ruisbroek.

Hier hadden voornamelijk illegalen er de gewoonte van gemaakt om in de onmiddellijke omgeving te bedelen en/of afval te vergaren. De twee plaatsen waren voorzien van een tent alsook van dekzeilen teneinde hen te beschutten bij gure weersomstandigheden.
Aan de afrit van de E19 richting Ruisbroek stond een tent, stoelen en een hoop afval. Voornamelijk Roemeense bedelaars kwamen aldaar bedelen tussen de voertuigen die aan het verkeerslicht voor de rode fase dienen te wachten. Hierbij liepen de bedelaars een eindje richting E19 tussen de voertuigen op de afrit hetgeen risicovol was. De bedelaars werden verscheidene keren gecontroleerd en verzocht de plaats te verlaten. Zij werden tevens voorzien van alle gekende contactgegevens en informatie omtrent de gangbare procedures teneinde hen te voorzien van opvang en hulp. Alsook werd de dienst vreemdelingenzaken ingeschakeld maar meer dan een document met verzoek ons land te verlaten bracht dit niet op.
Aan de Spoorwegstraat (Ruisbroek) naast de tunnel stond eveneens een tent met daar rond stoelen, een defecte frigo, spiegels, speelgoed, afval. Voornamelijk illegalen van Noord-Afrikaanse afkomst werden aldaar gespot en gecontroleerd met hetzelfde resultaat als aan de afrit van de E19. Zij werden eveneens voorzien van alle gekende contactgegevens en informatie omtrent de gangbare procedures teneinde hen te voorzien van opvang en hulp. Op deze plaats werd de hoop afval zo aanzienlijk dat er een vrachtwagen van de gemeente diende aan te rukken om het zootje op te ruimen. Ook werd er opmerkelijk veel metaal gevonden hetgeen er op kan wijzen dat dit verhandeld werd. De herkomst van dat metaal is dan weer moeilijk achter te halen. De verloederde uitzicht van het terrein had tevens als gevolg dat sluikstorters er gretig gebruik van hebben gemaakt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2013
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief