SINT-PIETERS-LEEUW - Opendeurmoment in Jan Ruusbroec

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Opendeurmoment in Jan Ruusbroec

Editiepajot_leeuw_ruusbroek
Ingezonden foto
 

In Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) was er een opendeurmoment in de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec. De kinderen werden hier heel sterk bij betrokken. Elk kind werd uitgenodigd om zelf zijn/haar werkjes tentoon te stellen. Waar ben ik fier op? Waar ben ik heel sterk in? Ouders van instappertjes kregen kans om al onmiddellijk een volledig beeld te krijgen van de school. Op de speelplein was er een koffiestop ten voordele van Broederlijk Delen.

 Ouders, die de school al kenden mochten ook al een kijkje nemen in de volgende klas. In welke klas zit mijn kind volgend schooljaar? Welke leerstof komt er daar aan bod?, vragen waarop ze een antwoord kregen.
Volgende weken werken de kinderen met boeken van het Rand en Taal project rond "kunst=mooi". De kleuters zullen met interculturele koffers sfeer creëren in hun eigen klasje en muziek op het voorplan schuiven. Maar, ...het startschot wordt gegeven door "Breugelkind". Het initiatief buitenschoolse opvang, waar de school sinds dit schooljaar mee werkt en biedt kinderen niet enkel een zinvolle vrijetijdsbesteding voor en na schooltijd. Een groep kinderen van de sterretjes, binnen de afdeling van deze buitenschoolse opvang, maakt in groep, unieke kunstwerkjes. Het eerste prachtexemplaar kon al bewonderd worden tijdens de opendeur.
 Op de speelplaats van de school organiseerde de school, na het succes van vorig jaar, een koffiestop ten voordele van Broederlijk Delen. Verschillende klassen bakten zoete lekkernijen om te serveren. De bezoekers gaven een vrije bijdrage voor deze vastenactie en honger krijgt geen kans in Oeganda
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief