Eerste vrouwenoverleg in het gemeentehuis van SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Eerste vrouwenoverleg in het gemeentehuis van SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
ingezonden foto
 

Op internationale vrouwendag, was er voor de eerste keer een vrouwenoverleg in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw waarbij een delegatie van elke Leeuwse vrouwenvereniging welkom was voor een netwerkmoment. Het gemeentebestuur zorgde voor een kennismaking met het gemeentelijk beleid en voor een rondleiding in het gemeentehuis. Nadien konden de vrouwen uit de verschillende verenigingen tijdens een gezellig moment ervaringen uitwisselen.

Marleen De Kegel, schepen Gelijke Kansenbeleid: “Voor deze eerste bijeenkomst wilde ik in de week van de vrijwilligers onze vrouwenverenigingen in de kijker zetten. Wanneer vrouwen iets willen doen, iets veranderen dan moeten ze ervoor gaan en er samen hun schouders onder zetten. Dat is wat we al vele jaren, ieder met haar talenten en eigenheid, in de verenigingen en daarbuiten doen.

Het belang van een vrouwenvereniging heb ik vroeger en nu van dichtbij mogen ervaren. Ik heb gezien hoe het een uitlaatklep was voor de vrouwen van de generatie van mijn moeder. Het was een middel om aan de dagelijkse sleur en de zorg voor man en kinderen te ontsnappen, samen met andere vrouwen plezier te maken, op verhaal te komen, maar ook om de horizon te verbreden, nieuwe dingen te leren. Dit alles in een tijd van een nog min of meer beperkte mobiliteit en toch van grote veranderingen.

De vrouwenverenigingen hebben deze snel veranderende maatschappij overleefd. Zij waren er niet bang voor, neen zij hebben erin geïnvesteerd. Wij leven nu allemaal minder onder onze kerktoren maar we blijven elkaar nodig hebben. Vrouwen van vandaag hebben nog steeds een plek nodig om samen op verhaal te komen en mekaar te ondersteunen in deze complexe samenleving waarin toch allemaal zoveel van ons verwacht wordt en waarin we zoveel rollen tegelijkertijd moeten opnemen.

Ook in onze gemeente dienen zich nieuwe uitdagingen aan voor de verenigingen en vanavond zijn we hier samen om daarover van gedachten te wisselen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief