SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelbike eerde zijn sponsors

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelbike eerde zijn sponsors

Editiepajot_leeuw_hoebelmbike
Ingezonden foto
 

Traditiegetrouw organiseert Hoebelbike jaarlijks hun leden en sponsorfeest. Met 100 aanwezige was het een geslaagd feestje. Op dat feest werd ook vernomen dat dit jaar de nachttocht zal doorgaan op 9 augustus en de dagtocht op 11 augustus.

Een toertocht organiseren is voor de mensen van Hoebelbike elk jaar opnieuw een huzaren stuk. Als er dan nog gemeenten zijn zoals Beersel die elke "vreemde" toertocht verbiedt op haar openbare wegen en een Agentschap Natuur en Bos dat hoebelbike op een parkoers van 125km geen enkel stukje toegang laat tot de bossen , dan moeten ze wel heel creatief en gemotiveerd zijn om ermee door te gaan. Ze waren hierdoor genoodzaakt om het parcours te verleggen richting Dilbeek, Groot-Bijgaarden en Sint-Martens-Bodegem. Ze zijn dan wel noodgedwongen afgestapt van de ultra lange afstanden van meer dan 100km. Dus een beetje terug naar de roots, namelijk een toertocht voor iedereen toegankelijk: 30 50 of 80km. Volgend jaar schuiven ze ook een weekje op naar 9 en 11 aug , zodat we een week voor de hoebelfeesten blijven
Toch hebben ze een paar unieke plaatsen kunnen inlassen.Zo was er de doorgang door het domein Inkendaal (de bijtjes), reden ze door de brouwerij Lindemans, heeft Pierre van Inter Arbo opnieuw een spectaculair stuk parkoers gebouwd, iets wat op elk forum uitvoerig ter sprake komt alsook de nu al legendarische doortocht door café De Linde die zelfs een Duitse krant haalde. Als er iemand nog ideëen heeft laat maar komen.
Een beetje meer terug naar hun roots zeggen ze, betekent niet dat ze dan geen chrono op de 80km meer organiseren. Hiervoor kunnen ze opnieuw op de steun rekenen van de vrienden van de Speelvogels om dit onderdeel van de organisatie op hun te nemen
Vorig jaar hebben ze ook voor het eerst een teambuilding georganiseerd dankzij de steun van Chimay. De uitdaging was, de organisatie die het meeste Chimay verkocht werd uitgenodigd op de brouwerij met een etentje alsook nog een afsluitende go-kart race. Ze zijn erin geslaagd om het meeste Chimay van alle MTB organisaties te verkopen! 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief