SINT-PIETERS-LEEUW wil gebied rond Witte Roos sparen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW wil gebied rond Witte Roos sparen

Editiepajot_leeuw_politie
De plaats achter de politie wordt voorgesteld voor het maken van een permanente verblijfplaats voor woonwagenbewoners. (Repro EP)
 

Het ontwerp provinciaal RUP ‘woonwagenterreinen’ voorziet in de ontwikkeling van 3 terreinen voor permanent wonen in woonwagens. Deze drie terreinen zijn: Bergensesteenweg 502, naast restaurant Tartufo, Bergensesteenweg 700/700b, naast electrozaak Selexion Fabelec en het perceel 777 Bergensesteenweg, dat aansluit op de wijk Witte Roos. Sint-Pieters-Leeuw wil nu dat dit laatste perceel niet zou weerhouden worden door de provincie.

De leefbaarheid van de wijk ‘Witte Roos’ staat al zwaar onder druk door de mogelijke plaatsing van windmolens, industrie en wateroverlast, waardoor een verdere concentratie van de lasten door het voorzien van de site Bergensesteenweg 777 als woonwagenterrein niet wenselijk is.
De gemeente Sint-Pieters-Leeuw stelt nu aan de provincie twee alternatieven voor. Achter het politiegebouw, Pepingensesteen250 is een terrein, eigendom van de gemeente beschikbaar en geschikt om ingericht te worden als woonwagenterrein. Indien dit alternatief niet wordt weerhouden kan de site Bergensesteenweg 700/700b (naast Selection) uitgebreid worden. Dit perceel ligt in vogelvlucht op amper 800 meter van de site Bergensesteenweg 777 (Witte Roos).
Het gebied op de Bergensesteenweg 502, naast restaurant Tartufo blijft behouden voor permanent wonen in woonwagens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2013
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief