SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeenteschool Den Top trekt naar nieuwe lokalen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeenteschool Den Top trekt naar nieuwe lokalen

Editiepajot_leeuw_den_top
Ingezonden foto
 

De laatste schooldag voor de paasvakantie trekken de kinderen van gemeenteschool Den Top definitief de deuren achter zich toe. Het volgende trimester beginnen zij in hun splinternieuwe lokalen aan de Garebaan.

De kinderen zelf trokken al eens op verkenning naar hun nieuwe klaslokalen. Alle kinderen vormden een levende ketting tussen de oude en de nieuwe school e, gaven aan elkaar de sleutel van de nieuwe school door. Directrice Van Onsemkreeg als laatste de sleutel en mocht de deur van de nieuwe school openen.
De bouw van deze school heeft een lange lijdensweg achter de rug. Sinds 1995 spreekt men in Sint-Pieters-Leeuw al over een nieuwe school voor basisschool Den Top. Plakaten werden er gezet,die de bouw aankondigen, maar kregen de tand des tijds en er werd zelfs een eerste steen gelegd, een tiental jaar geleden.
 Het nieuwe schoolgebouw is een modern, hedendaags en multifunctioneel gebouw, dat in relatie staat met de achterliggende open ruimte en dat bestaat uit verschillende entiteiten met een duidelijke relatie.
 Het nieuwe gebouw bestaat uit drie volumes die een open buitenspeelplaats, verlaagd ingeplant t.o.v. de straat en grenzend aan de Garebaan, omgeven. In het centrale volume ( 30 m bij 12 m) dat op een afstand van ongeveer 30 m. evenwijdig aan de Garebaan ingeplant wordt, bevinden zich op de gelijkvloerse verdieping een refter met keuken en sanitair en op de verdieping 3 klaslokalen en sanitair. De linkervleugel (47 m bij 10 m ) werd schuin ingeplant t.o.v. het centrale volume. Hierin wordt de kleuterafdeling ( drie klassen op het gelijkvloers en drie op de verdieping) ondergebracht samen met op het gelijkvloers een polyvalente hal, een polyvalente zaal en sanitair en op de verdieping het directielokaal en de leraarskamer. De kleuterafdeling beschikt over een afzonderlijke buitenspeelruimte, links van het gebouw.
De rechtse vleugel (43 m bij 12 m )staat loodrecht op het centrale volume en de Garebaan. Op de gelijkvloerse verdieping worden drie klassen en een polyvalente zaal voorzien. Op de verdieping komen ook drie klaslokalen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief