Jolien ui SINT-PIETERS-LEEUW mee op stap met Up With People

C21

Jolien ui SINT-PIETERS-LEEUW mee op stap met Up With People

Editiepajot_leeuw_jolien
Ingezonden foto
 

Op 1 mei is Up With People te zien en te horen in Sporthal Braillard in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw). In het advance team (het team dat 4 tot 6 weken op voorhand naar een van de bestemmingen reist) zit Jolien uit Sint-Pieters-Leeuw

Even terug naar de drie meisjes: Isabel, Jolien & Linnea. Zij maken deel uit van het Advance team. Dat is het team dat 4 tot 6 weken op voorhand naar een van de bestemmingen reist die de groep zal bezoeken tijdens zijn wereldtournee. Tijdens die weken zoeken zij gastgezinnen, promoten ze de shows, leggen ze zoveel mogelijk contacten met de mensen uit de lokale gemeenschap.
 
Hoewel ze maar met drie zijn, vertegenwoordigen de drie meiden 6 landen. Linnea heeft de Zweedse en Deense nationaliteit, Isabel de Franse, Nederlandse en Amerikaanse nationaliteit en Jolien de Belgische en toch ook wel een beetje de Leeuwse nationaliteit.
 
Voor Jolien is dit werken in haar eigen gemeente en daar is ze blij mee: “Het is fijn om thuis te zijn, om Sint-Pieters-Leeuw van een andere kant te zien. Ik ben er zeker van dat de groep hier de tijd van zijn leven zal beleven”.
 
Isabel ontdekt op haar eigen manier het Vlaams: “ Wat leuk dat jullie ‘ça va’, ‘merci’ en ‘allez’ zeggen! Mijn Vlaams verbetert hier elke dag.”
 
Linnea wordt volledig ondergedompeld in de Belgische cultuur en kreeg een paar dagen geleden Belgische frietjes voorgeschoteld. “Ik heb nog nooit in mijn hele leven zoiets heerlijk gegeten”, was haar antwoord na de eerste friet.
 
Up With People is een educatief programma voor jongeren tussen 18 en 29 jaar dat binnen twee weken, van 29 april tot en met 6 mei, neerstrijkt in Sint-Pieters-Leeuw. Deze 120 jongeren van 20 verschillende landen zullen hier aan vrijwilligerswerk doen, bij gastgezinnen verblijven en hun internationale show ‘Voices’ twee maal opvoeren.
 
Ze zijn nog steeds op zoek naar gastgezinnen. Gastgezin zijn is eigenlijk heel simpel: de studenten hebben enkel een plaats om te slapen nodig, ontbijt, avondmaal en plaatselijk vervoer in de ochtend en ’s avonds naar het punt van afspraak. Het is een unieke ervaring om een week lang je dagelijkse leven te delen met een internationale student.
 
Tickets voor de show op 1 mei zijn nu beschikbaar bij verscheidene handelaars in Sint-Pieters-Leeuw:
-Bibliotheek (Rink), Rink 2 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw
-Klavertje 4 (Zuun), Georges Wittouckstraat 45 in1600 Sint-Pieters-Leeuw
-Beenhouwerij Jos (Negenmanneke), Weerstandsplein 4 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw
-Groenatelier (Ruisbroek),Bergensesteenweg 188 in 1601 Ruisbroek
-Boeken en kranten De Markt (Vlezenbeek), Postweg 136 Vlezenbeek
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2013
Felix,Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief