LEEUWse wegen hersteld na strenge winter

C21

LEEUWse wegen hersteld na strenge winter

Editiepajot_leeuw_leeuwse_wegen_hersteld_na_strenge_winter
Ingezonden foto
 

Nu de lente eindelijk in aantocht is, maken maakt men zich in Sint-Pieters-Leeuw  op voor de evaluatie van het gemeentelijk winterplan. Ze zijn erg tevreden met de inspanningen van het gemeentelijk personeel. Zij hadden elk moment de situatie onder controle en verdienen dan ook een pluim. Het gemeentelijk winterplan zet sterk in op een veilige wegsituatie en op verstandig strooien. Volgende winter kan Sint-Pieters-Leeuw een eigen borstelmachine inzetten om voet- en fietspaden sneeuwvrij te maken.

 Het wegdek leed enorm onder de afgelopen winterse temperaturen en het bijhorende strooien. Na elke winterprik wordt met de vele putten en scheuren de schade aan de wegen in Vlaanderen al snel duidelijk. Ook  in Sint-Pieters-Leeuw heeft het barre winterweer erger toegeslagen op de wegen dan andere jaren, sommige wegen zoals de Huysegomstraat en de Van Cothemstraat lagen er dan ook slecht bij.
 Op tal van plaatsen in de gemeente waar er al scheurtjes in het wegdek zaten, zijn die door de vrieskou groter geworden. Daarnaast hebben ze veel meer zout moeten strooien door de aanhoudende sneeuwval.
Schepen van Openbare werken Bart Keymolen (CD&V): “Toch zijn we niet bij de pakken blijven zitten. Van zodra het weer het toeliet heeft de gemeente het wegdek hersteld. Door de aanhoudende vriestemperaturen heeft dit evenwel even op zich laten wachten. Wat de volgende winter betreft, hebben we beslist te investeren in materiaal voor het sneeuwruimen. Het nieuwe materiaal zal volgende winter reeds kunnen ingezet worden voor het sneeuwvrij maken van straten, fiets- en voetpaden. Wat dit laatste betreft willen we immers nog een stuk ambitieuzer zijn. De komst van een eigen borstelmachine laat ons toe om nog sterker in te zetten op het sneeuwvrij maken van fiets- en voetpaden, dit met een zeer beperkt verbruik van zout”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief