SINT-PIETERS-LEEUW - Tal van werven krijgen bezoek van inbrekers

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Tal van werven krijgen bezoek van inbrekers

Inbreker_kijkt_door_venster_p200
Repro EP

 De politie van Sint-Pieters-Leeuw heeft de afgelopen weken een toename gezien van de diefstallen op bouwwerven. Zij vragen dan ook aan de aannemers, bouwheren en werfleiders extra voorzichtig te zijn. De meest geliefde buit van de dieven zijn boormachines, slijpschijven, pneumatische hamers, e.d. Natuurlijk wordt ook snel naar het merk gekeken, een Stihl, Bosch en Metabo zijn maar enkele voorbeelden.

Zij vragen aan de verantwoordelijke van de bouwwerken om rekening te houden met deze tips :
- een werf dient omheind te zijn. Hierdoor vormt men al een eerste barrière tussen de misdadigers en de te stelen goederen.
- een goed verlichte werf, zelfs 's nachts, is een betere beveiliging. Eventueel kan er gewerkt worden met spots met bewegingssensoren. Een dief zit namelijk niet graag in het licht als hij zijn plannen uitvoert.
- zorg dat de materialen achter slot en grendel zitten. Hou hiermee rekening dat ook containers worden opengebroken. Het is beter om de kleine toestellen in een soort kluis/safe te stoppen
- indien mogelijk, neem de toestellen mee na de werkdag. Als er niets kostbaar op de werf ligt, zal er ook niets gestolen kunnen worden.
- Maak een inventaris van de werkmaterialen aanwezig op de werf. Hou hier vooral merk, type en serienummers bij de hand. Het beste is ook een foto van elk voorwerp bij te houden. Dit is een kleine moeite maar kan de politie verder helpen bij de opsporingen. Met een serienummer kan een toestel geseind worden en weet heel het grondgebied België dat dit om een gestolen voorwerp gaat.
Hebt u nog verdere vragen over het beveiligen van uw werf of was uw slachtoffer van een diefstal dewelke u nog niet hebt aangegeven, contacteer de politie op 02/371.22.28
Ook aan buurtbewoners van een werf wordt gevraagd een oogje in het zeil te houden. Ziet u na de werkuren nog personen aan of op de werf, contacteer onmiddellijk de politie. In het geval dat u zo iemand ziet, mag u onmiddellijk de noodcentrale contacteren op het nummer 101, zo worden ploegen snel ter plaatse gestuurd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2013
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief