SINT-PIETERS-LEEUW - RinkRond Leeuw werd de nieuwste Leeuwse handelsvereniging

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - RinkRond Leeuw werd de nieuwste Leeuwse handelsvereniging

Editiepajot_bart_devill___nieuwe_handelsvereniging
foto Bart Devillé
 

De Leeuwse deelgemeenten Vlezenbeek en Ruisbroek hadden al hun eigen handelsvereniging, de handelszaken van Brucom en de Rink bleven op dit vlak ergens in de kou staan. En daar wilde men verandering in.

Initiatiefnemers waren pedicure Nadia Laus en Olivier Huygens van drankencentrale Schoentjes. “Inderdaad, Vlezenbeek en Ruisbroek hadden al een handelsvereniging en deze die wij wilden oprichten situeert zich rond de Rink en in een gedeelte van de Bergensesteenweg in Brucom. “
Er werd een eerste maal vergaderd in café ’t Leeuwke- dit kon aanzien worden als een ‘eerste’ kennismaking-  en een tweede maal in Taverne De Koetsier waar definitief werd werk gemaakt van de oprichting van de handelsvereniging.
Hier werd al beslist dat RinkRond Leeuw- met slogan ‘Verrassend veel dichtbij’ -  een feitelijke vereniging wordt met als doelstelling de leden ondersteuning te geven bij al hun vragen naar de gemeente toe en het handelsleven van hun leden te promoten en te ondersteunen.
Ook wil men constructief dialoog voeren met iedereen die wil meewerken aan de bevorderingen van de lokale economie in Sint-Pieters- Leeuw. RinkRond Leeuw zal ook ijveren voor een hechtere band onder de handelaars. Naar het cliënteel toe wil men het shoppen en vertoeven in Leeuw aangenamer en aantrekkelijker maken. De meer dan 30 aanwezigen konden zich hier in vinden.
Inmiddels werd ook al een bestuur samengesteld. Voorzitter werd Olivier Huygens, penningmeester Hugo Verghote en het secretariaat wordt ‘bemand’ door twee dames Kathleen D’Herde en Cathy Deschuyteneer. Bestuursleden zijn Nadia Laus, Henri Rammant, Hans De Decker, Jean Louis de Chaffoy, Pascal Mathieu, Benny Ceurens, Jean- Pierre van de Gareelmaker en Rudy Deschuyteneer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2013
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief