Politiezone SINT-PIETERS-LEEUW pakt overlast opgedreven bromfietsen aan

C21

Politiezone SINT-PIETERS-LEEUW pakt overlast opgedreven bromfietsen aan

Politie_sint-pieters-leeuw_goed_logo_2013_p200
Repro EP

Politiezone Sint-Pieters-Leeuw deed een controleactie specifiek gericht naar bestuurders van bromfietsen. Er werden in totaal 6 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders waren niet in regel. Twee bromfietsen waren niet conform de technische eisen en overschreden de maximum toegelaten snelheid. Deze werden inbeslaggenomen. Drie bestuurders van een bromfiets categorie 'B' reden zonder een rijbewijs 'A3' of 'AM'.

Het 'opdrijven' van de snelheid van een bromfiets is strafbaar en hier staan zware verkeersboetes op. Zij herinneren er aan dat het volstrekt verboden is om zelf aanpassingen uit te voeren aan een bromfiets waardoor deze niet meer conform is aan het afgeleverde gelijkvormigheidsattest.
Bestuurders van een bromfiets categorie 'B' (max 45 km/u) moeten houder zijn van een Belgisch rijbewijs categorie 'A3' of 'AM'. Bestuurders van een bromfiets categorie 'A' (max 25km/u) dienen geen houder te zijn van een rijbewijs.
Bestuurders van een bromfiets moeten steeds drager zijn van een gehomologeerde veiligheidshelm.
Wanneer een bestuurder een passagier vervoert op zijn bromfiets, dient de bestuurder minimum 18 jaar te zijn.
Voor meer informatie inzake de technische eisen van uw bromfiets kan u terecht op de volgende website: http://www.wegcode.be/wetteksten/secties/kb/kb-101074
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2013
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief