SINT-PIETERS-LEEUW - Trekpaarden spannen zich in voor kankerpatiëntjes

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Trekpaarden spannen zich in voor kankerpatiëntjes

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
Pipo en Pipette brengen plezier voor klein en groot / Foto © Elsie De Greef
 

De Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Belgisch Trekpaard sloegen de handen in elkaar tijdens ‘de Dag van het Park’ onder het motto ‘Trekpaarden spannen zich in voor kankerpatiëntjes’.

De Dag van het Park had dit jaar als thema ‘investeren in groen loont’. Nergens kon dit beter aangetoond worden dan in het park Coloma, zeker als er hier een bijzondere dimentie werd aan toegevoegd door de kankerpatiëntjes en hun familie uit te nodigen als V.I.P.’s. De patiëntjes en hun familie van het UZ Gasthuisberg en het UZ Brussel werden de ganse namiddag met trekpaarden vergast. Zo was er een kindermolen die getrokken werd door trekpaarden, bereden trekpaarden, het vliegend tapijt, de paardentram in het park, koetsenritten door de rozentuin, de garnaalvisser, de traditionele hoefsmid enz… Verder waren er optredens van Pipo en Pipette en Herman De Wit bracht ‘muziek van ’t grof huisvuil’.

UNIEKE SPONSORING DOOR DE WERELDTOP VAN DE SPRINGPAARDEN

Axel Verlooy van Euro Horse schonk een dekking van Emeral van ’t Ruytershof. Deze hengst behoort tot de absolute wereltop. Hij werd vice-werelkampioen in het Franse team. Ook Lean Melchior van de stoeterij Zangersheide schonk 3 dekkingen van zijn gekloonde tophengsten: Levisto Alpha Z, Air Jordan Alpha Z en Chellano Alpha Z. Landbouwleven had hiervoor een webpagina http://www.landbouwleven.be/trekpaard geopend waar een bod kon worden uitgebracht op het sperma van deze hengsten. Ook de kampioenen 2013 van het Belgisch Trekpaard schonken een aantal dekkingen.

De Burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw Luc Deconinck en Mevr. Evenepoel Administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos overhandigde aan de meest biedende het certificaat van het sperma. Het hoogste bod was 1100 euro op Emeral van ’t Ruytershof.

De intregrale opbrengst van deze boeiende dag gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. De opbrengst was bijna 24 000 euro en ze zouden heel graag het magische getal 25 000 euro halen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief