LEEUW rinkt voor de zesde keer

C21

LEEUW rinkt voor de zesde keer

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
Officiële opening door schepen Luc Van Ruyssevelt / Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
Niet officiële opening: de burgemeester schenkt de eerste pintjes / Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
De Kunstacademie in samenwerking met Open Atelier organiseerden een BBQ / Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
Rommelmarkt / Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
The Fallen Madonnas brachten hits van vroeger en nu/ Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_spl
De 'verwarmde' terrassen zaten goed vol / Foto © Elsie De Greef
 

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw pakt voor de zesde keer uit met Leeuw Rinkt, een gezellige happening rond de Rink in Leeuw-centrum met onder meer verschillende optredens, een rommelmarkt, een tentoonstelling van de kunstacademie en verschillende marktkraampjes.

Voor de zesde editie hadden de verschillende gemeentediensten een gevarieerd concertaanbod samengesteld, verspreid over drie podia. Op het Rinkpodium op de hoek Rink - J. Sermonstraat vond de officiële opening door schepen Luc Van Ruyssevelt plaats. Nadien waren er optredens van de Kon. Muziekvereniging Sint-Cecilia, The Fallen Madonnas en Benny Michiels. Op het jeugdpodium in de Pastorijstraat kreeg talent van eigen bodem een kans: The Fortunate Few en de dj’s Yolo en Supah Troopers mochten er het publiek aan het dansen krijgen. Op het laatste podium, het academiepodium achter de bib, was de proclamatie van de academie, gevolgd door een dubbeloptreden van de Subtone Jazz Band.

 

In en rond de bibliotheek vond een oude boekenverkoop plaats ten voordele van de organisatie Rainbow4kids. De Kunstacademie in samenwerking met Open Atelier organiseerden hun jaarlijkse barbecue en rond de kerk stonden allerlei kramen: marktkramen, kermiskramen, drank-en eetkraampjes en politieke kramen.

Herwig Smeets, voorzitter NVA: "Ons doel voor de avondmarkt was een overlegmoment aanbieden aan allen die ons genegen zijn. Het werd een feestelijk terras, waar we die babbel konden laten vergezellen door een verfrissend of verwarmend drankje."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief