SINT-PIETERS-LEEUW - Internationale hogeschool voor Protestantse theologie reikt diploma’s uit

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Internationale hogeschool voor Protestantse theologie reikt diploma’s uit

Editiepajot_leeuw_diplomas
Ingezonden foto
 

In de Internationale Hogeschool voor Protestantse Theologie “Continental Theological Seminary” (CTS) in de grote kapel in de Kasteelstraat 48, 1600 Sint-Pieters-Leeuw vond de jaarlijkse diploma-uitrekening plaats. In een ceremoniële sfeer kregen 22 afgestudeerde mannen en vrouwen van het bachelor- and masterprogramma hun diploma.

Deze 22 afgestudeerde behoorde tot een grote groep van mannen en vrouwen uit meer dan 60 naties, die in het verleden 54 jaar op CTS in België studeerden. Vele van deze mannen en vrouwen werken nu als evangelische pastoor, professoren, missionarissen, godsdienstleraar en vele andere beroepen in verschillende landen van de wereld.
De afgestudeerde studenten komen uit België en vele verschillende landen zoals Finland, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Kongo, Ghana, USA, Korea en vele andere landen. In totaal zijn er meer dan 25 naties in CTS vertegenwoordigd. Het zijn jonge mensen tussen 18 en 45 (soms zelfs ouder), die uit een christelijke geloofsovertuiging de Bijbel en Theologie vanuit een academisch zicht willen studeren, en leiderschapsvaardigheden willen bijleren. Hierbij hebben zij de mogelijkheid om een 1 jarige of 2 jarige diploma te behalen of het volledige 3 jarige bachelor- of 2 jarige masterprogramma te volgen.
Naast de lessen op CTS, is er een verplichting om aan gemeenschappelijke erediensten deel te nemen, bepaalde huishoudelijke werken op de campus te doen en bepaalde uren een stage in een kerk te volgen. De vorming van deze mensen gebeurd in het geheel, namelijk academisch, karakterlijk, geestelijk en sociaal op CTS.
Hier hebbende studenten ook verschillende gelegenheden om de gemeente en ook Vlaanderen te leren kennen. Deze gelegenheden is door het gebrek aan tijd en de intensieve studie beperkt. Maar iedere buitenlandse student die op de campus woont moet in de gemeente ingeschreven worden en hiertoe met een tolk het gemeentehuis bezoeken. Dikwijls gaan een aantal studenten ook sporten in de sporthal of het zwembad van Sint-Pieters-Leeuw. Ze doen uitstappen naar verschillende plaatsen zoals Gaasbeek, Brussel, Antwerpen, Breendonk, Brugge, enz.
Men organiseert eveneens twee keer per jaar een CTS concert en andere evenementen zoals de grote jaarlijkse diploma-uitreiking, waartoe de mensen van Sint-Pieter-Leeuw en de omliggende gemeenten worden uitgenodigd om ook de studenten, de faculteit en de medewerkers te ontmoeten.
Door een vaste structuur en werkwijze op CTS proberen zij een academische opleiding op een hoog niveau aan te bieden. CTS is sinds 2005 herkend als hogeschool van de Vlaamse overheid. Het bachelorprogramma is door de Univerity of Wales erkend met het doel een NVAO erkenning te verkrijgen, zoals zij al voor hun masterprogramma hebben. Hiertoe leggen zij strenge voorwaarden op om een kwalitatief hoge academische opleiding te garanderen. De leiding van CTS ligt bij dr. Joseph Dimitrov, die uit Bulgarije afkomstig is en al 24 jaar in België woont en op CTS werkt. De leiding berust op de “Board of Trustees” (Raad van Bestuur), welke samengesteld is met uit internationale pastoren en leiders uit de VS en Europa. De Board of Trustees komt twee keer per jaar voor vergaderingen samen en neemt financiële en academische beslissingen. 
Meer informatie vindt u ook op www.ctsem.edu .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief