Provincie negeert 170 bezwaarschriften uit SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Provincie negeert 170 bezwaarschriften uit SINT-PIETERS-LEEUW

Katleen_bury
Katleen Bury (ep)

Dinsdag keurde de provincieraad het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) goed dat de herbestemming van enkele woonwagenterreinen moet regelen. Dat PRUP bestaat uit enkele deelgebieden. Wat betreft een deelgebied aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw legt de meerderheid alvast 170 bezwaarschriften zomaar naast zich neer… Een amendement om dit deelgebied uit te stellen werd door de meerderheid weg gestemd.

Katleen Bury (provincieraadslid N-VA, gemeenteraadslid Sint-Pieters-Leeuw): “De houding van de meerderheid in deze vinden we als fractie eigenlijk ongehoord. 170 bezwaarschriften van omwonenden vonden we als gemeentebestuur meer dan voldoende om zelf met enkele alternatieven op de proppen te komen. Die alternatieven genieten ook een draagvlak binnen de gemeente bij zowel de omwonenden als bij het bestuur. Bovendien zijn ze ook een pak goedkoper dan hetgeen de deputatie voorstelde. We vinden het jammer dat elke zin voor inleving in dit dossier verdwenen lijkt te zijn bij de meerderheid en dat ons amendement dat uitstel vroeg voor dit deelgebied koud werd weg gestemd.”

N-VA was in deze echter niet de enige die vroeg dit dossier te laten uitstellen.

Katleen Bury: “Klopt. Er waren binnen de meerderheid eveneens stemmen te horen die het standpunt van onze fractie voor 100% konden onderschrijven. Als ere-burgemeester van onze gemeente is Lieve Vanlinthout ook perfect geplaatst om met kennis van zaken te oordelen. Jammer dat zij haar fractie niet kunnen overtuigen heeft om in dit dossier met enige wijsheid te stemmen. Nochtans had zij exact hetzelfde amendement ingediend als wij…”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2013
EP
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief