Provincie negeert inwoners SINT-PIETERS-LEEUW niet

C21

Provincie negeert inwoners SINT-PIETERS-LEEUW niet

Julien_dekeyser_2011_b_p200
Gedeputeerde Julien Dekeyser (ep)

Gedeputeerde Julien Dekeyser: “Alle bezwaarschriften die tijdens het openbaar onderzoek werden ingediend zijn door de provinciale commissie voor ruimtelijke ordening (PROCORO) behandeld. Elk element van bezwaar werd besproken en gemotiveerd beantwoord. Het is op basis van het advies van de PROCORO dat de provincieraad haar beslissing heeft genomen inzake de definitieve goedkeuring van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) en haar deelplannen. Dit leidde voor de meeste deelplannen tot (beperkte) wijzigingen aan de voorschriften. De raad heeft dus geen enkele van de ingediende bezwaarschriften is zomaar naast zich neergelegd”.

“Voor Sint-Pieters-Leeuw maken 2 deelplannen, beiden gelegen langsheen de Bergensesteenweg, deel uit van het PRUP. Hierin wordt een herbestemming naar ‘zone voor kleinschalig wonen in verplaatsbare constructies’ doorgevoerd. Doelstelling is om op deze locaties, waar momenteel reeds woonwagens aanwezig zijn, de functie als residentieel woonwagenterrein juridisch te verankeren. Een uitgebreide ruimtelijke, maatschappelijk en juridische afweging ligt aan de basis van de locatie- en bestemmingskeuze, evenals het doel de huidige verspreide residentiële woonwagenbewoning binnen de gemeente te clusteren op een beperkt aantal plaatsen. Bedoeling is tevens om een ontwikkeling te realiseren onder impuls van de sociale huisvestingsmaatschappij. Op die manier kan er duidelijkheid en rechtszekerheid worden gecreëerd voor alle betrokkenen, en kan er door de gemeente een eenduidig beleid worden gevoerd betreffende residentiële woonwagenbewoning. De creatie van 2 terreinen specifiek voor deze doelgroep hangt rechtstreeks samen met de uitspraak die wordt gedaan betreffende andere niet-reglementaire woonwagenterreinen langsheen de Bergensesteenweg, die in de toekomst niet kunnen behouden blijven op hun huidige locatie”.
“Zowel de PROCORO als de provincieraad heeft in haar behandeling van de bezwaarschriften rekening gehouden met bovenstaande basisprincipes en alle bezwaarschriften. Tevens werd rekening gehouden met het gunstig advies dat tijdens het openbaar onderzoek door het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw werd gegeven”.
“Het planningsproces voor dit PRUP is reeds ruim 2 jaar lopende, en hierbinnen werden de plannen meermaals afgetoetst met de betrokken overheidsinstanties, waarbij door het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw de voorgestelde locaties steeds werden ondersteund. De alternatieve locaties waarnaar in de ingediende amendementen wordt verwezen zijn pas na het openbaar onderzoek aangebracht en zijn o.a. op ruimtelijk vlak niet onderbouwd”.
“Het opnemen van alternatieve locaties door de gemeente betekent dat het planningsproces grotendeels zou moeten worden overgedaan”, besluit gedeputeerde Julien Dekeyser.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief