SINT-PIETERS-LEEUW - Erica Copeye genomineerd voor ‘Belofte van het Jaar’

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Erica Copeye genomineerd voor ‘Belofte van het Jaar’

Editiepajot_leeuw_coppeye_foto_merckx
Erica Coppey. - Foto © Felix Merckx

UPDATE - Hockeyster Erica Coppey is niet gekozen tot ‘Belofte van het jaar’. Zij was door de intgernationale Hockeyfederatie voorgesteld. Belofte van het jaar werd Anna Flanagan uit Australië.
Erica Coppey de hockeyspeelster uit Sint-Pieters-Leeuw is genomineerd door de internationale Hockeyfederatie voor de prijs van ‘Belofte van het jaar’. Nog deze week weet ze of ze het ook zal worden.

Naast de Belgische is er ook nog een Zuid-Koreaanse, een Australische een Argentijnse en een Nieuw-Zeelandse genomineerd
Erica was van kleinsaf zeer sportief. Zij voetbalde met de jongens uit de buurt en deed aan judo.
Buiten de successen met de nationale ploeg en met haar ploeg  heeft Erica ook al tal van individuele prijzen behaald. Zo kreeg ze in januari 2009 de gouden stick voor beloften meisjes. In juli 2010 kreeg ze op het Europees kampioenschap voor -21 jaar de prijs van beste speelster. Verleden jaar behaalde zij de Sportleeuw in haar gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Dat is de hoogste sportieve onderscheiding die de gemeente Sint-Pieters-Leeuw kan uitreiken Erica Coppey wazs verleden jaar ook geselecteerd voor de Olympische spelen in Londen. Voor Erica was dat een droom van toen zij 8 jaar was om eens te kunnen deelnemen aan de Olympische spelen. Zij doet nu al 17 jaar aan hockey.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief