SINT-PIETERS-LEEUW - Laurent Mollaert is de sportlaureaat en de sportleeuw is voor Michel Van Den Berghe

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Laurent Mollaert is de sportlaureaat en de sportleeuw is voor Michel Van Den Berghe

Editiepajot_leeuw_sportleeuw_foto_merckx
Michel Van Den Berghe kreeg de portleeuw. (Foto's © Felix Merckx)
 
Editiepajot_leeuw_sportlaureaat_foto_merckx
Sportlaureaat werd Laurent Mollaert. (Foto's © Felix Merckx)
 

Op de huldiging van de Leeuwse sportlaureaten werden heel wat Belgische en provinciale kampioenen in de bloemetjes gezet. Laurent Mollaert kreeg de medaille van sportlaureaat en Michel Van Den Berghe kreeg de sportleeuw.

De gouden jubileummedaille was voor John Petré, die 30 jaar actief is bij de Leeuwse turnkring.
De medaille van sportlaureaat was voor Laurent Mollaert. Hij was mede-oprichter van Joggingclub Leeuwerik en was er ook 13 jaar voorzitter van. Nu is hij nog steeds aanwezig op elke activiteit om de leden te motiveren om te lopen.
De sportleeuw was voor Michel Van Den Berghe van Shin Bu Kan Aikidoclub.. In 1974 richtte hij de Leeuwse Aikodoclub op en in 2006 richtte hij een nieuwe club op. De enige in Vlaanderen met zesde Dan Aikikai so Hombu en verheven tot Shihan. Dit wil zeggen modelleraar, een titel die uiterst zelden aan een niet-Japanner wordt toegekend
Hij is ook voorzitter van de gradencommissie Aikido. Jaarlijks organiseert hij, soms samen met Japanse grootmeesters, verschillende jeugdstages. Zijn club heeft de meeste zwarte gordels en is ook nog actief op de mat.
Tijdens de viering van de kampioenen zegde schepen van Sport Jos Speeckaert (CD&V) dat er een werkgroep opgericht werd om een mogelijke fusie van alle Leeuwse voetbalploegen te onderzoeken. De wens is dat Sint-Pieters-Leeuw een voetbalploeg krijgt die de provinciale reeksen overstijgt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2013
Gelix Merckx
Felix Merclx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief