SINT-PIETERS-LEEUW - Open VLD tegen sloping Wilgenhof

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Open VLD tegen sloping Wilgenhof

Editiepajot_leeuw_wilgenhof
Ingezonden foto
 

De OCMW- raad van Sint-Pieters-Leeuw heeft besloten, meerderheid (N-VA en CD&V) tegen oppositie (Open VLD en PF) het gewezen woon- en zorgcentrum «Wilgenhof» te slopen. Het «Wilgenhof», gelegen in het centrum van de gemeente, is niet meer in gebruik als rusthuis en is vervangen door het WZC «Zilverlinde» in Zuun.

Volgens een schattingsverslag van de administratie van Registratie is het gebouw «in goede staat» en nog 1.700.000 euro waard.
De oppositie stelde dat er meerdere mogelijkheden waren. Ofwel het domein te verkopen, grond en gebouwen, aan de prijs geschat door de administratie van Registratie, voor een totaal bedrag van minimaal 4.400.000 euro, of tweede mogelijkheid en, mits enkele aanpassingen, een nieuwe bestemming geven aan het gebouw.
Het slopen van dit gebouw , wat nog eens 100.000 euro zal kosten , was volgens de oppositie geen optie, vooral omdat het nog zeer onduidelijk is wat er met de grond gaat gebeuren na de sloping. De meerderheid heeft immers op dit ogenblik echt nog geen concrete plannen voor de toekomst.
Volgens de meerderheid zijn de jaarlijkse kosten voor de instandhouding van het oude gebouw te hoog en een herbestemming na verbouwingswerken niet kan voldoen aan de moderne eisen van een nieuw pand. Daarom werd beslist het leegstaande Wilgenhof versneld te slopen. Na de sloping van het gebouw wordt het terrein omgevormd tot een voorlopige parking.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief