SINT-PIETERS-LEEUW - Fons Geeroms wordt ere-schepen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Fons Geeroms wordt ere-schepen

Editiepajot_leeuw_geeroms_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Fons Geeroms (Open Vld) mag vanaf nu de titel van ere-schepen dragen. Op de jongste gemeenteraad werd hij door alle politieke partijen bedolven onder de lofbetuigingen. Van zijn eigen partij kreeg hij een foto aan zijn bureel en ook van de gemeente zelf kreeg hij een geschenk. Sinds 1 januari maakt Fons Geeroms geen deel meer uit van de gemeenteraad.

Partijgenoot Kathleen D’Herde bleef even stilstaan bij zijn staat van dienst. “Sinds 1968, in de toenmalige gemeente Ruisbroek, ging Fons deel uitmaken van het plaatselijk PVV-PLP-bestuur. Vanaf dan zette hij zich in voor het liberaal gedachtengoed in onze gemeente”.
Gedurende 32 jaar oefende Fons een politiek mandaat uit: 27 jaar in de oppositie en 6 jaar als schepen. Ondanks hun verlies bij de verkiezingen in 2006 was er voor de Open VLD plaats in de meerderheid en werd Fons schepen van Financiën en onderwijs.
Katleen D’Herde: “Hij kreeg eindelijk wat hij verdiende. Hij kreeg de bevoegdheid over financiën en begroting, een heel zware opdracht! Al denk ik te mogen stellen dat hij dit heel voortreffelijk heeft gedaan! Dit konden we de vorige gemeenteraad nog vaststellen, toen de rekening 2012 werd goedgekeurd. Daarnaast kreeg hij ook de bevoegdheid over onderwijs. Nog een serieuze brok, maar zijn dada, met al die leerkrachten die moesten op de juiste plaats gezet worden, en oei weeral een vervanging omdat er een leerkracht was die aan ons pensioen werkte en in bevallingsverlof ging! De uren overleg met de directies, hij deed het steeds met de glimlach en probeerde steeds een snelle oplossing te vinden. En daar bovenop kwam dan nog eens de bevoegdheid sociale zaken. Als je het mij vraagt ook iets dat hij voortreffelijk heeft gedaan, kijk maar eens naar het lokaal sociaal beleidsplan dat de voorbije legislatuur in leven werd geroepen. Fons bleef altijd met beide voeten op de grond, hij bleef eenvoudig. Zo vroeg ik hem of ik iemand van onze parlementairen mocht uitnodigen voor vanavond, maar hij zei: nee, laat maar zo. Nee, beste genodigden, jullie waren voor hem voldoende, want jullie waren degene waarmee hij samenwerkte! Dat siert hem. Door altijd dezelfde partij trouw te blijven hang je hier beneden niet in de rij van de portretten van de burgemeesters. En daarom willen we je graag een symbolisch geschenk overhandigen. Het refereert naar de voorbije jaren, de vele uren dat je gebogen zat over de dossiers. Een foto genomen in je bureau eind december 2012, een symbolische foto die perfect weergeeft wie jij bent”
Hierna volgt een kleine samenvatting van de lof die hij toegezwaaid kreeg van de verschillende fracties in de gemeenteraad.
Jos Speeckaert namens de meerderheid: Fons volgde alle dossier grondig op en toen ik schepen was van begroting was had ik rond de tijd dat deze zou besproken worden soms nachtmerries. Toen hij de begroting kwam inkijken was hij kritisch maar ook constructief. Hij verdient de titel van ere-schepen zeker.
Guy Jonville (SP.a): hij beheerde de financiën van Leeuw als een goede huisvader en dat in een slecht financieel klimaat.
Gust Crabbe (N-Va): Titel van ere-schepen is het sluitstuk van zijn politieke loopbaan
Jenny Sleeuwaegen: had het over de persoon Fons Geeroms en dat bewees ze door een voorval. “Ooit heb ik de eer gehad een vraag te stellen tijdens een gemeenteraad waarop Fons niet kon antwoorden. Drie dagen later heeft hij het antwoord persoonlijk bij mij thuis komen afgeven”
Eddy Longeval (Vlaams Belang): Fons dwong respect af en dank U Fons voor je jarenlange inzet.
Jean Cornand (PF): Ik heb veel geleerd van Fons en door onze 25 jarige samenwerking zijn we ook vrienden geworden. Hij is altijd een voorbeeld geweest voor mij. Hij maakt del uit van de politieke geschiedenis van Leeuw.
Met een dankwoord van Fons zelf, bloemen voor zijn echtgenote en een receptie sloot de viering van Fons Geeroms af.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2013
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief