Allemaal Vlaams-Brabanders in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Allemaal Vlaams-Brabanders in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Foto © Elsie De Greef
 

Vier jaar na de tentoonstelling 'Allemaal Leeuwenaren' sluit de provincie dit project af met een videoreportage en tentoonstelling 'Allemaal Vlaams-Brabanders'. In de videoreportage vertellen Vlaams-Brabanders, waaronder één Leeuwenaar, over hun dagelijkse leven in Vlaams-Brabant en wat de provincie voor hen betekent.

De foto's weerspiegelen de kleurrijke samenstelling van de Vlaams-Brabantse bevolking naar geslacht, leeftijd, afkomst, mogelijkheden en beperkingen, en zetten op een laagdrempelige wijze de schoonheid en de rijkdom van diversiteit in de verf.

 

Enkele van deze portretten worden nu tot leven gebracht in een filmproductie van Kristina Pilecka. Uit elke gemeente die aan de portrettenreeks deelnam, wordt een geportretteerde voorgesteld in een boeiende documentaire, waarin men op zoek gaat naar de ziel van de Vlaams-Brabanders. Sint-Pieters-Leeuw liet inwoonster Josette François aan het woord.  

 

De film wordt geïntegreerd in een reizende tentoonstelling die de ronde zal doen in de 25 gemeenten. In een kunstzinnig kader wordt een mozaïek van de portretten gepresenteerd, en via een zogenaamde speeltoren kunt u informatie opsteken over samenleven in diversiteit.

 

De reizende tentoonstelling 'Allemaal Vlaams-Brabanders' houdt van 5 tot 14 juli halt in Sint-Pieters-Leeuw, in Cultuurcentrum Coloma, Joseph Depauwstraat 25, op weekdagen van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.30 tot 17.00 uur

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief