SINT-PIETERS-LEEUW - Ovale rotonde op de Bergensesteenweg

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Ovale rotonde op de Bergensesteenweg

Editiepajot_leeuw_macro_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Van eind juli 2013 tot in het voorjaar van 2014 wordt de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw heringericht tussen het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg en het kruispunt met de Henri Detréstraat. Zowel de rijweg, de middenbermen als de fietspaden worden volledig vernieuwd en veiliger ingericht.

In eerste instantie wordt een ovonde – een ovalen rotonde – aangelegd ter hoogte van het Belfiuskantoor en Blue Wood Fashion. Volgens de huidige planning zullen deze werken beëindigd zijn in het voorjaar van 2014. Dankzij de nieuwe ovonde kan het verkeer op de Bergensesteenweg veilig terugdraaien en wordt terugkeren aan het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg overbodig, wat ook de veiligheid ter hoogte van dat kruispunt verhoogt.
Kruispunt Macro
Momenteel wordt het kruispunt met de Makro-vestiging geregeld met verkeerslichten, maar niet alle verkeersbewegingen zijn opgenomen in de regeling van de verkeerslichten. Met de herinirichting van het kruispunt wil AWV in de toekomst conflictsituaties vermijden.
Ter hoogte van de toegangen van Marko, Brantano, Retif en net voor het kruispunt van de Ruisbroeksesteenweg zullen de middeneilanden en de beplanting heraangelegd worden zodat bepaalde gevaarlijke oversteek- en keerbewegingen voortaan onmogelijk zijn.
Fietsers
Door de herinrichting zullen de fietsers kunnen beschikken over een veilig en vrijliggend fietspad.De bushaltes die zich in de werfzone bevinden zullen worden vernieuwd.
Tijdens de werken blijven de handelszaken en bewoners vrij goed bereikbaar. Ter hoogte van de kringwinkel wordt een toegang door de werfzone voorzien waarlangs men de parking van de handelszaken kan bereiken. Wegrijden kan ter hoogte van het zonnecenter om dan een stukje door de werfzone te rijden en vervolgens het doorgaand verkeer te vervoegen vlak voor Groendecor. Buiten de werkuren van de aannemer is de werfzone bovendien toegankelijk voor bewoners.
29 juli tot 30 augustus: aanleg eerste deel ovonde
Het eerste deel van de werken gebeurt aan de kant van de even huisnummers (verkeer richting Halle). De werfzone loopt vanaf het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg / Petrus Basteleusstraat en Groendecor. Tijdens de werken heeft het verkeer steeds doorgang op de Bergensesteenweg maar wordt het aantal rijstroken herleid van 2 rijstroken naar 1 rijstrook in elke rijrichting. Het verkeer wordt samengebracht aan de andere kant van de middenberm en er wordt een snelheidsbeperking ingevoerd om de veiligheid te garanderen.
1 september tot begin oktober: vervollediging ovonde
Vanaf 2 september start het tweede en laatste deel van de werken aan de ovonde. De werfzone verplaatst zich naar de andere weghelft (oneven huisnummers). Het verkeer wordt opnieuw op 1 rijstrook per rijrichting gebracht maar nu op de reeds aangelegde weg in de richting van Halle. Deze fase duurt tot begin oktober.
Bron: Vlaams-Brabant - Agentschap Wegen en Verkeer
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief