SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelbike lokt meer dan 1.500 bikers

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelbike lokt meer dan 1.500 bikers

Editiepajot_leeuw_hoebelbike_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_hoebelbike_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_hoebelbike_4_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

De Hoebelbike in en rond Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) was een succes. Het begon vrijdagavond al op de nachttocht. Hiervoor schreven zich 463 bikers in. Voor de zondagtocht waren er meer dan 1.000 inschrijvingen.

Voor de nachttocht had men nog nooit zoveel deelnemers mogen verwelkomen, namelijk 463. De inspanningen om jaar na jaar een zeer gevarieerd parkoers te bouwen wordt door de bikers enorm geapprecieerd. Ook zorgen ze telkenmale voor een zeer gezellige après bike waar ze dankzij het gebruik van de binnekoer van de Baljuw hoeve ook telkenmale opnieuwe in slagen.
Ook op zondag waren er meer dan 1.000 bikers. Zoals steeds zorgden de organisatoren voor enkele pittige en mooie passages. Zo reden ze dit jaar opnieuw door het domein van InterArbo waar eigenaar Pierre Demesmaeker opnieuw een zeer origineel stuk parkoers bouwde, verder reden ze door het niet overdekte deel van de brouwerij Lindemans. De spectaculaire doortocht langs de toog in Café De Linde stond ook weer op het programma en ook de boerderij van Bart Keymolen stond open voor een pittige doortocht door de modder.
Van 14 tot 18 augustus komen er nu de hoebelfeesten.op de Baljuwhoeve, Nederstraat 55 in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw). Enkele toppers verdwijnen op deze feesten.. Dat is het geval met de Q-party en de Beachparty. Voorzitter Gerrit Decock: “De uitkoopsom voor de Q-party is in 9 jaar bijna verdubbeld. Tijdens het topjaar hadden we 3.000 bezoekers, vorig jaar maar 1.200 bezoekers. Vroeger waren we uniek. Nu is er ook een Q-party in Halle en Ninove. In de plaats komt er de Joe-Party met dansbare hits uit de jaren 70 - 80 – 90 – en 2000. Voor de beachparty is er te weinig interesse en dat geeft ook veel besparing. We moeten geen bad meer opstellen en het laten vullen met vele tienduizenden liters waren. Verleden jaar telden we amper 12 personen in het bad”.
PROGRAMMA HOEBELFEESTEN
 -Woensdag 14 augustus is er vanaf 21 uur Joe FM met dj Born Verhoeven
 -Donderdag 15 augustus is er vanaf 12 uur de boesteringenkermis. Dit jaar ook brochetten en pensen met groenten te verkrijgen. Om 18 uur is er een optreden van Octopus live band en om 20.30 uur Choco La Mousse.
 -Vrijdag 16 augustus vanaf 21 uur de Beatzparty met DJ Ward en Laurent Wery.
 -Zaterdag 17 augustus komen vanaf 20 uur De Corsari’s en Café Flamand. Deze laatsten met een volledig nieuwe show.
 -Zondag 18 augustus is het een familiedag met Spel zonder grenzen, wandelzoektocht, dazns initiaties, Pipo en Pipette, grimage en oude volksspelen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief