SINT-PIETERS-LEEUW - Goud en zilver voor inspecteur Jan Cornelis op wereldspelen politie

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Goud en zilver voor inspecteur Jan Cornelis op wereldspelen politie

Editiepajot_leeuw_cornelis_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_cornelis_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Inspecteur Jan Cornelis van politie Sint-Pieters-Leeuw behaalde een gouden en zilveren medaille op de “World Police and Fire Games” die begin augustus in Belfast gehouden werden. Voor zijn prestatie werd hij nu op het politiecommissariaat van Leeuw in der bloemetjes gezet.

Jan Cornelis is lid van de interventieploeg en nam voor de eerste keer deel aan de Olympische spelen voor politie en brandweer die om de twee jaar worden gehouden. Op de 1.500 meter behaalde hij zilver en op de 800 meter goud. Zijn zilveren medaille haalde hij al de dag na zijn aankomst en moest slechts de duimen leggen met enkele honderdsten van een seconde.
Zonechef Marc Crispel was blij verrast met het resultaat van Jan Cornelis. Zelf nam hij driemaal deel aan deze spelen, maar met minder succes. Hij beklemtoonde de familiale sfeer die er tussen de verschillende korpsen heerst op deze spelen.
Jan Cornelis is is 23 jaar en in het Leeuwse korps sinds oktober 2012. Als atleet is hij aangesloten bij O.E.H, werkt mee aan de kerstcorrida van Sint-Pieters-Leeuw en ook aan de Halse duatlon.
De Belgen hebben het zeker niet slecht gedaan in Dublin. Als ploeg behaalden ze 58 medailles waaronder 13 gouden.
Jan had zich degelijk voorbereid op der spelen. Zo trok hij op hoogtestage naar Sant Moritz. Het idee om deel te nemen kwam bij Jan op de politiecrossen die hij in de winter deed. Zelf noemde hij het een fantastische ervaring. Hij trok naar Dublin, samen met zijn vriendin en 2 kompanen van O.E.H. Zij hebben er het nuttige aan het aangename gepaard, want na de spelen hebben ze er enkele dagen vakantie genomen.
Jan Cornelis doet nu al een oproep naar collega’s om volgend jaar deel te nemen aan de Europese Police and Fire Games.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Nicole Billens / Marc Sluys | 08 aug 2024

archief